Engeland

Newcastle United - Southampton

Newcastle United is dinsdag in de eerste helft op voorsprong gekomen tegen Southampton. De bezoekers kwamen in de tweede helft niet meer terug. Het duel in de League Cup eindigde in 2-1.

Newcastle United kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Sean Longstaff opende na slechts vijf minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Kieran Trippier.

Newcastle United kwam op 2-0 toen Longstaff nog een keer scoorde, met een assist van Miguel Almirón, in de 21ste minuut.

Che Adams poetste iets van de achterstand weg en maakte de 2-1 na bijna een half uur. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-1 winst voor Southampton. In de 82ste minuut moest Newcastle United verder met een man minder toen Bruno Guimarães Rodriguez Moura van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Newcastle United dit seizoen. De nederlaag was ook voor Southampton de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Sven Botman (Newcastle United) speelde de hele wedstrijd.