Engeland

Everton - Southampton

Southampton beëindigde zijn belabberde reeks van zes nederlagen achter elkaar in de Premier League. In de uitwedstrijd tegen Everton werd zaterdag met 1-2 gewonnen.

Everton nam de leiding in de 39ste minuut via Amadou Onana, met een assist van Demarai Gray. Direct na de rust bracht James Ward-Prowse Southampton langszij.

In de 78ste minuut deed Ward-Prowse de tegenstander nogmaals pijn en maakte het beslissende doelpunt. Southampton draaide daarmee de rollen om, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Het was alsnog de zevende wedstrijd achter elkaar voor Everton dat er niet gewonnen werd.

Everton heeft in de vijf laatste wedstrijden één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Southampton één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Everton dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Southampton met één doelpunt verschil.

Everton heeft 15 punten en staat op de negentiende plek, terwijl Southampton met 15 punten de twintigste plaats inneemt.

Op 21 januari om 16.00 uur speelt Everton een uitwedstrijd tegen West Ham United in het Goodison Park. Southampton treft dan in eigen huis Aston Villa in het St. Mary's Stadium.