Newcastle moet in finale tegen Man Utd beroep doen op derde doelman

Reacties

Door de rode kaart voor Nick Pope in de thuiswedstrijd tegen Liverpool is een keeperscrisis ontstaan bij Newcastle United. Tweede keus Martin Dúbravka is ook niet speelgerechtigd voor de League Cup-finale die in aantocht is.

Newcastle moet in finale tegen Man Utd beroep doen op derde doelman
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Pope kreeg zaterdagavond direct rood in de eerste helft van het duel met Liverpool (0-2) nadat hij ver uitgekomen buiten zijn eigen strafschopgebied hands maakte. Velen op St. James' Park dachten bij de aftocht van de Engelse goalie aan de bekerfinale van volgende week zondag. De rode kaart heeft als gevolg dat Pope niet kan spelen tegen Manchester United.

Tegen Liverpool kwam Dúbravka als invaller binnen de lijnen, maar de reservedoelman is volgende week ook niet inzetbaar op Wembley. De 34-jarige Slowaak speelde in de eerste helft van dit seizoen op huurbasis bij Manchester United. Erik ten Hag stelde de ervaren keeper toen al twee keer op in het League Cup-toernooi. Spelers mogen niet voor twee verschillende teams spelen in één editie van het bekertoernooi.

Newcastle-manager Eddie Howe gaf eind januari bovendien toestemming voor het verhuren van Karl Darlow aan Hull City en heeft nu nog maar twee opties over voor de positie onder de lat. Hij moet gaan kiezen tussen Loris Karius en Mark Gillespie. Karius werd in september transfervrij vastgelegd en kwam sindsdien nog geen een keer in actie. Begin november verloor de voormalige speler van Liverpool zelfs zijn plek als tweede doelman aan Darlow. Gillespie is een dertigjarige Engelsman die sinds medio 2020 onder contract staat bij Newcastle. De voormalige keeper van Carlisle United, Motherwell en Walsall kwam nog maar tot drie optredens voor The Magpies.

Het wegvallen van Pope is erg zuur voor Newcastle, dat met de Engels international onder de lat de minst gepasseerde defensie van de Premier League heeft. Tot de thuiswedstrijd tegen Liverpool had het team van Sven Botman in de competitie slechts dertien treffers geïncasseerd. Howe wilde zaterdagavond nog niet zeggen of Karius de voorkeur krijgt of dat juist Gillespie start.

Bekijk hier de samenvatting van Newcastle - Liverpool:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.