Duitsland

VfL Wolfsburg - Bayern München

Bayern München is de nieuwe koploper in de Bundesliga dankzij 2-4 winst in de uitwedstrijd tegen Wolfsburg. Bayern München is één punt vrij van Union Berlin aan de top van de ranglijst. Wolfsburg staat op de zevende plaats.

Er werd een vroege voorsprong genomen door Bayern München via Kingsley Coman na 9 minuten, met een assist van Alphonso Davies.

Vijf minuten later voerde Bayern München de voorsprong op toen Coman nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van João Pedro Cavaco Cancelo.

Thomas Müller passeerde vijf minuten later de doelman, met een assist van Joshua Kimmich, en bouwde de voorsprong uit naar 3-0 voor Bayern München.

In de 44ste minuut poetste Jakub Kaminski met een assist van Paulo Otávio Rosa da Silva, iets van de achterstand weg voor Wolfsburg.

Jamal Musiala voerde de voorsprong op in de 73ste minuut met een assist van Benjamin Pavard.

Mattias Svanberg verkleinde de achterstand van Wolfsburg in de 80ste minuut. Maar Wolfsburg was niet bij machte vaker te scoren. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-2.

Voor Bayern München was het de twaalfde ongeslagen wedstrijd achter elkaar.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Wolfsburg drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Bayern München twee overwinningen en drie keer gelijkgespeeld heeft.

Micky van de Ven (Wolfsburg) en Matthijs de Ligt (Bayern München) speelden de hele wedstrijd.

In de volgende wedstrijd speelt Wolfsburg op vrijdag 10 februari om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Schalke 04. Bayern München ontvangt zaterdag 11 februari om 15.30 uur Bochum.