Bayern stelt na bliksemstart met tien man orde op zaken

Reacties

Bayern München heeft zondag de koppositie heroverd. VfL Wolfsburg beet door een Beierse bliksemstart in het stof, maar een zorgeloze Beierse avond was het niet.

Bayern stelt na bliksemstart met tien man orde op zaken
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Het was wennen voor de Duitse alleenheerser Bayern, dat zondag als onttroonde Bundesliga-koploper de strijd aanging met VfL Wolfsburg. Na drie keer een 1-1 gelijkspel op rij had de ploeg van Julian Nagelsmann de concurrentie geholpen het gat te dichten. Union Berlin was zaterdag de Beierse formatie zelfs voorbijgestreefd.

De haperende herstart van de Bundesliga had de druk opgevoerd bij FC Hollywood, waar de harde uitlatingen van Manuel Neuer dit weekend voor extra onrust zorgden. Het bezoek aan VfL Wolfsburg bleek de weg uit de crisis.

Binnen twintig minuten was het chagrijn verdwenen. Het begon bij een wat gelukkige treffer van Kingsley Coman, die de bal na zijn voorzet pardoes bij de tweede paal in het Wolfsburg-doel zag eindigen. De Franse aanvaller verdubbelde niet lang daarna met een volley de marge. In de negentiende minuut maakte Thomas Müller de bliksemstart compleet; 0-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een compleet zorgeloze avond werd het niet voor Bayern. Kort voor rust verschenen de eerste donkere wolken. Jakub Kaminski, die na een half uur was ingevallen voor geslachtofferde Maxence Lacroix, deed wat terug namens Wolfsburg.

In de 54ste minuut kreeg de thuisploeg een volgend steuntje in de rug. Joshua Kimmich incasseerde de tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Bayern de eerste Bundesliga-zege van 2023 met een man minder moest zien binnen te slepen.

In die opzet slaagde Der Rekordmeister. Het pleit werd in de 73ste minuut beslecht in het voordeel van Bayern, waar Matthijs de Ligt begon, Daley Blind inviel en de geblesseerde Ryan Gravenberch afwezig was. Jamal Musiala soleerde door de Wolfsburger defensie om met de 1-4 zijn ploeg te bevrijden. Daardoor was de tweede treffer van Die Wölfe – Mattias Svanberg knalde raak – geen reden voor paniek. Ook omdat de 3-4 vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Met de overwinning wipte Bayern weer over Union Berlin naar de koppositie. VfL Wolfsburg, waar Micky van de Ven sterk speelde, blijft door de derde nederlaag op rij steken op de zevende plaats in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.