Duitsland

Union Berlin - FSV Mainz 05

Union Berlin heeft de koppositie veroverd na de zege in de thuiswedstrijd tegen Mainz 05. Het duel in de Bundesliga eindigde 2-1. Union Berlin heeft nu twee punten voorsprong op Bayern München, Bayern München heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Terwijl Mainz 05 op de twaalfde plaats blijft staan.

Union Berlin nam de leiding in de 32ste minuut via Kevin Behrens, met een assist van Paul Seguin.

Marcus Ingvartsen maakte gelijk voor Mainz 05 in de 78ste minuut.

Met nog zes minuten op de klok maakte Jordan Siebatcheu het beslissende doelpunt voor Union Berlin, op aangeven van Morten Thorsby. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Door deze zege heeft Union Berlin nu vier opeenvolgende overwinningen geboekt

In de vijf laatste wedstrijden heeft Union Berlin vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Mainz 05 één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de zesde overwinning met één doelpunt verschil van Union Berlin dit seizoen. De nederlaag was ook voor Mainz 05 de vierde nederlaag met één doelpunt verschil.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 11 februari, speelt Union Berlin om 18.30 uur uit tegen RB Leipzig in de Red Bull Arena. Mainz 05 zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Augsburg. Het duel start om 15.30 uur.