Telstar - MVV Maastricht

Smit heeft een hattrick gemaakt tegen MVV en won met 5-3 in de thuiswedstrijd in de Eerste Divisie. Christos Giousis en Glynor Plet scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, terwijl Kostons, Steuckers en Van Helden de treffers voor MVV scoorden.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Christos Giousis scoorde na 20 minuten, op aangeven van Tom Overtoom.

Jarne Steuckers bracht in de 24ste minuut MVV op gelijke hoogte, met een assist van Koen Kostons.

Smit passeerde vier minuten later de doelman, met een assist van Delvechio Blackson, en nam een voorsprong voor Telstar.

Zes minuten later voerde Telstar de voorsprong op toen Smit nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Giousis. Hierna voltooide Smit zijn hattrick en vergrootte de voorsprong voor Telstar.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Kostons namens MVV met een assist van Sven Blummel.

De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 60ste minuut van de wedstrijd toen Rein Van Helden scoorde, op aangeven van Kostons, maar MVV was niet bij machte vaker te scoren.

De uiteindelijke 5-3 voor Telstar werd in de laatste minuten gemaakt door Glynor Plet, met een assist van Yahya Boussakou.

Het resultaat betekent de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor MVV.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Telstar drie overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren, terwijl MVV één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Telstar speelt in de volgende wedstrijd thuis tegen Almere City in het BUKO Stadion, MVV treft Den Bosch in de uitwedstrijd in Stadion De Vliert. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 27 januari om 20.00 uur.