Zwolle op drie punten van RKC met zevenklapper

De strijd om de titel in de Jupiler League is weer spannend. FC Volendam bracht koploper RKC Waalwijk de derde nederlaag van het seizoen toe. Een ontketend FC Zwolle verkleinde de achterstand tot drie punten.

RKC Waalwijk-FC Volendam 2-3Boy Deul heeft de spanning teruggebracht in de Jupiler League. De middenvelder van FC Volendam scoorde twee keer tijdens de topper tegen RKC. De eerste goal van Deul werd nog ongedaan gemaakt door de thuisclub, die zelfs een 2-1 voorsprong koesterde door doelpunten van Ferne Snoyl en Marvin Ogunjimi. In de laatste tien minuten ging het mis voor de koploper. Deul zorgde voor 2-2 waarna Gerson Sheotahul de gasten de winst bezorgde. Volendam verkleinde de achterstand op RKC tot vijf punten.

FC Zwolle-MVV 7-0FC Zwolle deed uitstekende zaken door tegen MVV drie punten te pakken en bovendien veel te scoren. Voor de ploeg van coach Jan Everse is in de strijd om de vijfde periode het doelsaldo van belang. Tegen MVV, dat voor de vierde keer op rij niet wist te winnen, was de buit snel binnen voor Zwolle. Etiënne Reijnen zorgde in de 25ste minuut al voor 2-0. Bram van Polen was uitblinker met drie doelpunten.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 3-1Ook FC Den Bosch blies de titelkansen nieuw leven in, maar moest daarvoor wel een achterstand goedmaken. Melchior Schoenmakers had Go Ahead namelijk een voorsprong geschonken. Nog voor het rustsignaal zorgden Paul Beekmans en Stanley Aborah voor de ommekeer. Koen van der Biezen bepaalde de eindstand op 3-1. Door de nederlaag van RKC staat Den Bosch, net als Volendam, op vijf punten van de koppositie. ADO Den Haag-FC Omniworld 1-1ADO verspeelde de kansen op de vijfde periode door thuis tegen Omniworld te blijven steken op 1-1. Diangi Matusiwa waarschuwde de Hagenaars al in de twaalfde minuut door de gasten op voorsprong te zetten. Wesley Verhoek maakte nog in de eerste helft gelijk, maar daarna werd er niet meer gescoord. ADO mocht daarvoor met name doelman Robert Zwinkels danken, die een aantal malen knap redde.

Helmond Sport-RBC Roosendaal 2-0Helmond Sport klom naar de zevende plaats door RBC te verslaan. Op De Braak was het lang wachten op goals. Jordan Remacle brak de ban door het meest attent te reageren bij een scrimmage. Met een eigen doelpunt bezegelde Sjoerd Schrier even later het lot van RBC.

FC Emmen-TOP Oss 2-1De droom van TOP Oss om de vijfde periode te winnen zal niet uitkomen. De ploeg van coach Hans de Koning verloor in Emmen met 2-1. Charles Kazlauskas opende nog wel de score voor de gasten. Emmen zegevierde echter in blessuretijd. Na de gelijkmaker van Martijn Kamps, maakte Geoffrey Verweij in de 93ste minuut de winnende treffer.

FC Dordrecht-Haarlem 1-1Aan de Krommedijk stond niet heel veel op het spel. Het hoger geklasseerde Dordrecht kreeg Haarlem niet op de knieën. Xavier Amanda zorgde voor de verrassende 0-1, waarna Eddy Putter de verhoudingen normaliseerde door de 1-1 te laten aantekenen.

Stormvogels Telstar-AGOVV Apeldoorn 4-4Stormvogels boog, mede door opnieuw twee goals van Laurens ten Heuvel, een 3-1 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Jan Bruin leek in de 87ste minuut de maker van wat de winnende goal te zijn. Geoffrey Meye gooide echter roet in het eten. In blessuretijd passeerde de verdediger van Stormvogels zijn eigen doelman Martijn van Strien, waardoor het doelpuntrijke duel geen winnaar kreeg.

BV Veendam-SC Cambuur-Leeuwarden 4-4Veendam leek revanche te gaan nemen voor de 5-0 nederlaag tegen AGOVV Apeldoorn van een week eerder. De Veendammers kwamen in de 82ste minuut op een 3-1 voorsprong door een goal van Ruben Schaken. Na de 2-3 en 3-3 van Cambuur zorgde Schaken in blessuretijd nog voor 4-3. Ook die treffer werd door de gasten ongedaan gemaakt. Marinus Dijkhuizen bezorgde hekkensluiter Cambuur een punt.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven 3-0Fortuna passeerde Eindhoven op de ranglijst door het onderlinge duel met 2-0 te winnen. Rachid El-Hammouchi opende in de 29ste minuut de score. Danny Schreurs stelde de zege veilig door er in de 66ste minuut 2-0 van te maken. Ruud Boymans voorzag de zege nog van extra glans.