Zwitserland gaat transacties rond WK 2006 uitpluizen

Reacties

Duitse aanklagers hebben de hulp ingeschakeld van de Zwitserse autoriteiten om te helpen zoeken naar verdachte betalingen omtrent het WK 2006. Met dat geld zouden stemmen zijn gekocht om het toernooi naar Duitsland te halen.

Zwitserland gaat transacties rond WK 2006 uitpluizen

Het Duitse weekblad Der Spiegel onthulde medio oktober dat Duitsland zich schuldig gemaakt heeft aan omkoping bij het bid voor het WK in 2006. Het comité, onder leiding van Franz Beckenbauer, zou de beschikking hebben gehad over een enorme hoeveelheid zwart geld. Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus zou 6,7 miljoen euro ter beschikking hebben gesteld.

Wolfgang Niersbach (foto) legde onlangs zijn functie als voorzitter van de Duitse voetbalbond neer als gevolg van de rel die is ontstaan rond de toewijzing van het WK aan Duitsland. De bestuurder ontkende echter dat hij een onzuiver geweten heeft. 'Ik ben van het begin tot het einde bij het WK-bid betrokken geweest en heb me altijd aan de regels gehouden.' Hij stapte evenwel op omdat hij meende politiek verantwoordelijk te zijn voor de situatie.

Zwitserland pluist op dit moment ook alle verdachte transacties uit rond de toewijzingen van de WK's in Rusland (2018) en Qatar (2022).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.