Bondskanselier Merkel eist opheldering over schandaal

Reacties

De Duitse voetbalbond is nu ook door bondskanselier Angela Merkel gemaand opheldering te geven over het schandaal rond de toewijzing van het WK in 2006. Daarbij lijkt de zwijgzame Franz Beckenbauer de sleutel te hebben.

Bondskanselier Merkel eist opheldering over schandaal

Merkel sprak vrijdag de nadrukkelijke hoop uit dat 'de Duitse voetbalbond transparant alles opheldert wat er is gebeurd'. De bondskanselier verwacht dat alle betrokkenen helpen om met een allesomvattende verklaring te kunnen komen.

Daarbij zal voor Beckenbauer ongetwijfeld een grote rol zijn weggelegd. De toenmalig voorzitter van het organisatiecomité heeft (nog) niet het achterste van zijn tong laten zien. Zijn handtekening staat wel onder een belastend document, waarin toenmalig CONCACAF-president Jack Warner (financiële) steun werd toegezegd. Het schrijven dateert van enkele dagen voor de toewijzing van het WK.

Horst Schmidt, voormalig secretaris-generaal van de Duitse bond, heeft inmiddels het bestaan van deze Beckenbauer-brief bevestigd. 'Ik heb het document in 2000 gezien. En ik geloof ook dat ik niet de enige ben die het gezien heeft. Maar het is zo'n vijftien jaar geleden, en daarom kan ik niet meer herinneren hoe het precies geformuleerd was', aldus Schmidt in Bild.

Beckenbauer, die bij de onderzoekscommissie schijnbaar beetje bij beetje zijn verhaal doet, houdt zich publiekelijk vooralsnog stil. Volgens zijn management is hij beschikbaar voor alle betrokken commissies, maar zal hij zich voorlopig niet in het openbaar uitspreken.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.