Zweden stuit op Italië in play-offs

Reacties

Zweden stuit in de play-offs voor het WK op Italië. De Scandinavische ploeg, die Oranje voorbleef in Groep A van de Europese zone, begint het tweeluik met een thuiswedstrijd.

Zweden stuit op Italië in play-offs

De andere duels zijn Noord-Ierland - Zwitserland, Kroatië - Griekenland en Denemarken - Ierland, zo is het resultaat van de loting die dinsdag in Zürich werd verricht, in een show die werd gepresenteerd door model Vanessa Huppenkothen. Het was oud-prof Fernando Hierro die de landen aan elkaar koppelde.

Waar Zweden de groepswinst moest laten aan Frankrijk, bleek Italië niet te zijn opgewassen tegen Spanje. Zweden en Italië stonden tot nu toe 23 keer tegenover elkaar. De Zuid-Europeanen triomfeerden elf keer en verloren zes ontmoetingen. Een van de zes gelijke spelen vond plaats op EURO 2004, toen Zlatan Ibrahimovic vlak voor tijd met een fabuleuze hakbal scoorde: 1-1.

Van de deelnemers aan de play-offs wacht Noord-Ierland het langst op een WK-deelname, sinds 1986. Denemarken - Ierland is het enige duel waarbij beide landen tijdens het WK 2014 schitterden door afwezigheid. Bij de Denen zijn Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen vaste selectieleden.

De heenwedstrijden worden afgewerkt tussen 9 en 11 november en de returns staan tussen 12 en 14 november op het programma. Bij de loting hadden Denemarken, Zwitserland, Kroatië en Italië een geplaatste status, hetgeen niet per se betekende dat de tweede ontmoeting in eigen huis zou mogen worden gespeeld.

Tijdens de Europese play-offs voor het WK 2014 viel het doek voor Oekraïne, IJsland, Roemenië én Zweden, dat tegen Portugal het slachtoffer werd van de dadendrang van Cristiano Ronaldo.

23 landen al zeker

Nu al zijn 23 landen zeker van een optreden op de 21ste mondiale eindronde. Naast de vier Europese tickets worden komende maand nog drie startbewijzen in Afrika toegekend en mogen ook de winnaars van de intercontinentale play-offs Peru - Nieuw-Zeeland en Honduras - Australië zich opmaken voor het WK.

Op vrijdag 1 december is het Kremlin in Moskou het decor van de loting voor de eindronde. Maandag maakte de FIFA de acht groepshoofden bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.