WK-loting: Polen groepshoofd, Spanje vist achter het net

Reacties

De FIFA heeft maandag de groepshoofden voor de WK-loting bevestigd. Naast gastheer Rusland hebben wereldkampioen Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Belgie, Polen en Frankrijk een beschermde status.

WK-loting: Polen groepshoofd, Spanje vist achter het net

Deze landen, op Rusland na, vormen de topzeven van de maandag gepubliceerde FIFA-ranking. Afgelopen maand kondigde de wereldvoetbalbond al aan dat de rangschikking van maandag 16 oktober zou bepalen welke landen in Pot 1 zouden komen. Spanje komt acht punten tekort ten opzichte van Frankrijk en zal deel uitmaken van Pot 2.

In een later stadium, wanneer de resterende negen WK-deelnemers bekend zijn, komt de FIFA met de volledige potindeling. Ook hierbij geldt de FIFA-ranking van 16 oktober als leidraad. Teams van dezelfde confederatie kunnen niet bij elkaar in de poule komen, met uitzondering van Europa, al geldt een maximum van twee UEFA-leden per groep.

De loting voor de 21ste mondiale eindronde wordt op vrijdag 1 december verricht. Plaats van handeling is het Kremlin in Moskou. Dinsdag is eerst nog de loting voor de play-offs in de Europese zone. Om 14.00 uur begint de door oud-prof Fernando Hierro en model Vanessa Huppenkothen gepresenteerde ceremonie in Zürich.

Overzicht: deze landen zijn zeker van het WK

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.