Play-offs: Zweden hangt zware loting boven het hoofd

Reacties

De WK-kwalificatie is na de wedstrijden van deze week in de laatste fase beland. Acht Europese landen leven toe naar de loting voor de play-offs van dinsdag. Zweden, dat Oranje aftroefde in Groep A, mag zich opmaken voor een zware tegenstander.

Play-offs: Zweden hangt zware loting boven het hoofd

De Scandinaviërs zijn immers ongeplaatst en nemen het op tegen een van de vier geplaatste landen: Zwitserland, Italië, Kroatië of Denemarken. Net als Zweden hebben ook Noord-Ierland, Ierland en Griekenland geen beschermde status.

Al deze landen finishten als tweede in hun kwalificatiegroep. Slowakije, de slechtste nummer twee, mag niet deelnemen aan de barrages. De splitsing is gemaakt op basis van de FIFA-ranking, die de wereldvoetbalbond maandag zal publiceren, een dag voor de loting van de play-offs. De vier hoogst geplaatste landen zijn geplaatst. 

De heenduels worden afgewerkt tussen 9 en 11 november en in de daaropvolgende drie dagen staan de returns op het programma.

Los van de resterende Europese tickets moeten nog vijf plaatsbewijzen worden toegekend. Dat zijn er drie in de Afrikaanse zone en de winnaars van de intercontinentale play-offs Peru - Nieuw-Zeeland en Honduras - Australië.

Geplaatst
Zwitserland
Italië
Kroatië
Denemarken
 
Ongeplaatst
Noord-Ierland
Zweden
Ierland
Griekenland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.