Zware straf Besiktas: geen bekerdeelname volgend seizoen

Reacties

De Turkse voetbalbond TFF heeft Besiktas een zware sanctie opgelegd nadat de ploeg donderdag niet kwam opdagen om het restant van het eerder gestaakte bekerduel met Fenerbahçe uit te spelen.

Zware straf Besiktas: geen bekerdeelname volgend seizoen

De club van Jeremain Lens en Ryan Babel is bestraft met een reglementaire 3-0 nederlaag (waardoor het is uitgeschakeld aangezien de eerste halve finale in 2-2 eindigde) én mag komend seizoen niet deelnemen aan het bekertoernooi. Dat meldt de TFF zaterdag in een verklaring.

De bekerwedstrijd werd ruim twee weken geleden gestaakt vanwege ongeregeldheden. Vanuit de aanhang van Fenerbahçe werd er een object, volgens de eerste berichtgeving een stoel, richting het veld gegooid en die belandde op het hoofd van Besiktas-coach Senol Günes. De aangeslagen trainer ging naar de grond en de dienstdoende scheidsrechter besloot om het restant van het duel te annuleren.

Bij een 0-0 stand moest er nog een ruim halfuur gevoetbald worden en de Turkse voetbalbond bepaalde dat het duel afgelopen donderdagavond uitgespeeld zou worden, in een leeg stadion. Besiktas kondigde echter direct aan dat het daar niets voor voelde en dat het niet van plan was om opnieuw naar het Şükrü Saracoğlustadion af te reizen. De club van Lens en Babel voegde de daad bij het woord.

Fenerbahçe speelt de bekerfinale tegen Akhisar Belediyespor, dat eerder Galatasaray uitschakelde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.