Zure gezichten bij Anderlecht ondanks voortzetten fraaie reeks

Anderlecht is voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven, maar het gelijkspel tegen KV Kortrijk zal allerminst tot opluchting of blijdschap leiden.

Anderlecht
Anderlecht
0 - 0
Kortrijk
Kortrijk

Paars-Wit was het seizoen schandalig slecht begonnen. Na de eerste negen wedstrijden stond de teller pas op zes punten, maar begin oktober begon de ommekeer. De clubleiding greep keihard in door technisch directeur Frank Arnesen (vanaf januari werkzaam bij Feyenoord) op straat te zetten en de ervaren Franky Vercauteren als eindverantwoordelijke en aanspreekpunt toe te voegen aan de technische staf van speler/trainer Vincent Kompany. De zes wedstrijden daarna leverden vervolgens vier overwinningen en twee remises op. Daar kwam zondagavond een teleurstellend gelijkspel bij voor de ploeg van basisklant Derrick Luckassen, bankzitter Michel Vlap en de geblesseerde Phillipe Sandler.

De eerste kans in de bloedeloze eerste helft was voor de bezoekers, maar Anderlecht-goalie Hendrik Van Crombrugge was attent bij een kopbal van Ilombe Mboyo. Aan de overkant schoot Nacer Chadli de bal hard in het zijnet, maar de échte dreiging van de thuisploeg kwam pas na rust. Mogelijkheden van Alexis Saelemaekers, Kemar Roofe en Albert Sambi Lokonga gingen er echter niet in, voordat Chadli in de slotfase twee prima kansen op de winnende liet liggen.

Eerst stuitte hij op Kortrijk-goalie Adam Jakubech, twee minuten voor het einde krulde hij een vrije trap op de kruising. Het bleef dus bij 0-0, ook omdat Kortrijk-invaller Cristophe Lepoint in extremis een wereldgoal afgekeurd zag wegens buitenspel. Hoewel Anderlecht nu dus zeven duels op rij ongeslagen is, zal die prestatie in Brussel bepaald niet tot overdreven veel feestvreugde leiden: Kortrijk had de laatste vier wedstrijden verloren en leek op voorhand een ideale tegenstander.