Zowel Tadic als Ziyech kan stempel niet drukken op Turkse topper

Reacties

Fenerbahçe heeft de aanval van Galatasaray op de koppositie afgeslagen. Mede door uitstekend verdedigend werk van Jayden Oosterwolde viel er geen doelpunt bij de spannende rechtstreekse strijd tussen de Turkse topclubs.

Zowel Tadic als Ziyech kan stempel niet drukken op Turkse topper
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
0 - 0
Galatasaray
Galatasaray

Fenerbahçe tegen Galatasaray stond vanuit Nederlands perspectief natuurlijk synoniem voor Dusan Tadic versus Hakim Ziyech. De twee die samen als smaakmakers bij Ajax fungeerden, troffen elkaar zondag vaak op dezelfde flank. Waar Tadic veelal geduldig moest zijn, wachtend op de bal, kwam Ziyech het vaakst in het stuk voor. Galatasaray had het meeste balbezit in de eerste helft, maar kon dat niet omzetten in grote kansen.

In de Turkse topper was het sowieso lang wachten op kansen. De verdedigers, onder wie Ferdi Kadioglu en Oosterwolde aan de zijde van de thuisploeg, verdienden daar credits voor. Galatasaray had op weg naar de grote clash nog maar negen treffers geïncasseerd in zestien speelrondes. Koploper Fenerbahçe, waar ook ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski een basisplaats had, was daarachter met veertien tegengoals de club met de beste defensie van de Süper Lig.

Tadic werd met nul doelpogingen en nul gecreëerde kansen in de 69ste minuut naar de kant gehaald. Galatasaray-trainer Okan Buruk had even daarvoor Wilfried Zaha laten invallen in de hoop met een individuele actie de wedstrijd open te breken. Het was tevergeefs. De frustratie en het aantal opstootjes nam toe in de spannende topper, maar de ruimtes werden amper groter. Wel opende Galatasaray uit een spelhervatting bijna de score. Abdülkerim Bardakçi kopte de bal bij de tweede paal van dichtbij tegen Dominik Livakovic, de Kroatische goalie van Fenerbahçe die opgelucht ademhaalde. Livakovic had al afgezet voordat Bardakçi kopte.

Even leek Galatasaray alsnog te gaan winnen. Icardi werd vlak voor tijd in stelling gebracht en dacht van binnen het strafschopgebied de 0-1 binnen te gaan schieten, maar Oosterwolde tikte de bal knap weg vlak voordat de Argentijn uithaalde. Gescoord werd er niet meer in Istanbul. Fenerbahçe blijft zo koploper in Turkije. Nummer twee Galatasaray heeft evenveel punten. Is dat aan het einde van het seizoen nog zo, dan geeft onderling resultaat de doorslag.

VI's Freek Jansen ging onlangs naar Istanbul voor onder meer een groot interview met Dusan Tadic. Dat verhaal is te lezen in de grote Kerstspecial én hieronder via VI PRO.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
3
Trabzonspor
35
18
4
13
61-48
+13
58
4
İstanbul Başakşehir
35
16
7
12
50-40
+10
55
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.