Zowel Leicester als Roma houdt hoop op ticket voor Tirana

Reacties

Leicester City en AS Roma hebben elkaar in evenwicht gehouden in het eerste deel van het tweeluik in de halve finale van de Conference League. Na het gelijkspel op Engelse bodem mogen beide teams nog volop hopen op een plek in de finale, waarin Feyenoord mogelijk de tegenstander is.

Zowel Leicester als Roma houdt hoop op ticket voor Tirana
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Vanuit Nederlands perspectief was het duel tussen Leicester en Roma natuurlijk met name interessant vanwege een mogelijke finale tegen Feyenoord. Voor Mourinho was het duel zo interessant omdat de Conference League voor hem dé manier is om zijn eerste seizoen in Rome nog te redden. De Romeinen stevenen in de Serie A als nummer vijf af op een eindklassering buiten de Champions League-plaatsen en konden op het Europese podium dus wel succes gebruiken.

Dat succes leek er donderdagavond te komen na een uitstekende actie van Nicola Zalewski. De twintigjarige Pool versnelde en bracht aan het einde van zijn dribbel Lorenzo Pellegrini in stelling met een perfecte steekpass. De Italiaan aarzelde niet en klopte Kasper Schmeichel van dichtbij door de bal door de benen van de Deense doelman te schieten (0-1).

Roma probeerde na het openingsdoelpunt vooral het tempo uit de wedstrijd te halen en de ruimtes klein te houden, zoals de ploeg van Mourinho dat in de achtste finale in Arnhem tegen Vitesse ook deed. De hoop bij Leicester was gevestigd op Jamie Vardy, die na blessureleed voor het eerst sinds 5 maart weer in de basis stond. De goalgetter hield het tot de 62ste minuut vol en werd toen afgelost door Kelechi Iheanacho. Leicester drong aan en dat leverde in de 67ste minuut de gelijkmaker op. Uit een harde voorzet van Harvey Barnes werkte Ademola Lookman de bal met hulp van Roma-verdediger Gianluca Mancini vanaf een meter binnen: 1-1.

In de slotfase zorgde Rick Karsdorp nog even voor dreiging namens Roma, maar gescoord werd er niet meer. Na het gelijkspel is zowel bij de Engelsen, die in de vorige ronde PSV uitschakelden, als Italianen de hoop op het bereiken van de finale in Tirana nog volop levend. Van de vier kanshebbers op eindwinst heeft Feyenoord nu halverwege de halve finales de beste uitgangspositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.