Zorya Luhansk tankt vertrouwen dankzij Shakhtar-trio

Reacties

In aanloop naar het thuisduel met Feyenoord in Groep A van de Europa League heeft Zorya Luhansk een eenvoudige overwinning geboekt. Na de 2-1 zege op Zirka is de ploeg van trainer Yuriy Vernydub (foto) weer tweede in Oekraïne.

Zorya Luhansk tankt vertrouwen dankzij Shakhtar-trio

De thuisclub kwam na een kwartier op voorsprong in de Slavutych-Arena. Ivan Petryak zorgde met zijn derde competitietreffer van dit seizoen voor 1-0. Na een uur werd het 2-0. Op aangeven van Oleksandr Karavaev besliste Vladyslav Kulach de wedstrijd. De drie worden dit seizoen allemaal gehuurd van Shakhtar Donetsk. In de extra speeltijd zorgde Igor Zagalskiy nog wel voor 2-1, maar daar bleef het bij.

En door de overwinning is Zorya Luhansk weer de grootste concurrent van Shakhtar Donetsk, dat met 35 punten uit dertien duels koploper is. Met zes punten minder staat de tegenstander van Feyenoord tweede, terwijl Dinamo Kiev de derde plaats bezet met 27 punten.

In de Europa League moet Zorya Luhansk donderdag thuis wel winnen van Feyenoord om nog een kans te maken om ook na de jaarwisseling in het toernooi actief te zijn. Met één punt uit drie duels staat de club uit Oekraïne namelijk laatste in Groep A. Feyenoord en Manchester United hebben zes punten, Fenerbahçe heeft er vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.