Zorgwekkende primeur Klopp: Liverpool alleen onverslaanbaar op Anfield

Reacties

Jürgen Klopp maakte zich geen zorgen over het spel van Liverpool in het verloren FA Cup-duel met Chelsea, maar zijn ploeg is wel bezig aan een zorgwekkende reeks. VI zet enkele veelzeggende statistieken op een rij.

Zorgwekkende primeur Klopp: Liverpool alleen onverslaanbaar op Anfield
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Liverpool
Liverpool

• Nooit eerder verloren The Reds sinds de aanstelling van Klopp in 2015 namelijk drie uitwedstrijden op rij. De laatste keer dat dit gebeurde was in november 2014, toen nog onder Brendan Rodgers.

• Liverpool heeft nu drie van zijn laatste vier wedstrijden verloren in alle competities. Het zijn evenveel nederlagen als de ploeg van Klopp leed in de voorgaande 66 wedstrijden (!) bij elkaar.

• Ook in een ander opzicht vertoont Liverpool scheurtjes. In de laatste drie duels incasseerden The Reds telkens minstens twee doelpunten. Dit gebeurde voor het laatst in mei-augustus 2016.

Het contrast tussen uit- en thuiswedstrijden is enorm. De laatste nederlaag op Anfield in alle competities dateert van 26 september 2018, tegen Chelsea (derde ronde League Cup, 1-2).

Sindsdien verloor Liverpool in totaal nog elf keer, maar al die nederlagen leed de ploeg van Klopp op vreemde bodem. Vijf daarvan dit seizoen, zes tijdens het vorige seizoen.

• In de Premier League zijn de cijfers vergelijkbaar. Sinds de laatste thuisnederlaag op 23 april 2017 (1-2 tegen Crystal Palace) bleef Liverpool 54 competitieduels ongeslagen op Anfield.

• Ter vergelijking: in die periode verloor Liverpool zeven uitwedstrijden in competitieverband. Daarvan dateren er vijf uit het seizoen 2017/18, één uit vorig seizoen en één dit seizoen.

• Komende week kan Liverpool bewijzen dat het op Anfield inderdaad niet te kloppen is, als AFC Bournemouth (Premier League) en Atlético Madrid (Champions League) op bezoek komen.

Programma Liverpool


Za 7 mrt. 2020

Wo 11 mrt. 2020

Zo 21 jun. 2020

Wo 24 jun. 2020

Do 2 jul. 2020

Zo 5 jul. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.