Zorgwekkende coronacijfers in Turkije maken UEFA niet bang

Reacties

De UEFA maakt zich geen zorgen over de Champions League-finale in Istanbul, ondanks de aanstaande lockdown in Turkije. Het land gaat op slot door de verslechterde omstandigheden rondom het coronavirus.

Zorgwekkende coronacijfers in Turkije maken UEFA niet bang
© Pro Shots

Over precies een maand staan twee clubs tegenover elkaar in de eindstrijd, maar in Turkije lopen de coronacijfers flink op de laatste tijd. De overheid heeft daarop besloten om een lockdown in te voeren, die vanaf donderdag actief is.

In een statement laat de UEFA weten dat de wedstrijd gewoon in Istanbul wordt afgewerkt en dat er zelfs fans bij de finale worden verwacht. 'Ons is verzekerd dat de lockdown tot en met 17 mei is ingesteld en dat het geen enkele invloed op de wedstrijd zal hebben.' Vorig seizoen had de Champions League-finale in Istanbul afgewerkt moeten worden, maar door de uitbraak van de coronapandemie werd uitgeweken naar Portugal.

De eerste halve finales van dit seizoen zijn inmiddels afgewerkt. Dinsdagavond speelden Real Madrid en Chelsea met 1-1 gelijk in Spanje, Manchester City won met 1-2 op bezoek bij Paris Saint-Germain. De returnwedstrijden worden volgende week dinsdag en woensdag afgewerkt.

Onze analyses op VI PRO na de eerste wedstrijden in de halve finale

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.