Zorgen om nieuwe blessure Neymar na oefenremise Brazilië

Brazilië en Nigeria zijn in Singapore niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het oefenduel kreeg daarmee geen winnaar, maar wel een verliezer. Neymar viel al na ruim tien minuten uit met een hamstringblessure.

Brazilië
Brazilië
1 - 1
Nigeria
Nigeria

Drie dagen nadat hij zijn honderdste wedstrijd voor Brazilië speelde, stond voor Neymar en zijn Braziliaanse teamgenoten de volgende interland op het programma. Nigeria was in Singapore de tegenstander. Omdat Neymar donderdag tegen Senegal niet scoorde, was de aanvaller van Paris Saint-Germain (61 goals) nog steeds één goal verwijderd van Ronaldo (62 goals). Alleen Pelé maakte er nog meer (77 goals). Tegen de Nigerianen wilde Neymar dus de tweede plek op de lijst van all-time topscorers overnemen van O Fenomeno.

Die missie moest Neymar echter al na ruim tien minuten staken. De 27-jarige Braziliaan greep naar de hamstring in zijn linkerbeen en moest worden vervangen. Daarmee heeft Neymar een nieuwe blessure te pakken nadat hij pas weer vijf wedstrijden voor Paris Saint-Germain speelde in de Ligue 1 na zijn enkelblessure. Hij werd vervangen door Philippe Coutinho.

Nigeria, met captain William Troost-Ekong in de basis, kwam in de eerste helft op voorsprong via Rangers-speler Joe Aribo. Tot een fraaie zege op de Seleção kwam het echter niet voor de Nigerianen. Vlak na rust was het namelijk Casemiro die het snelst reageerde nadat een kopbal van Marquinhos op de lat eindigde. De eindstand werd daarmee bepaald op 1-1.