Neymar voor mijlpaal: 'Niet alleen gelukkig bij de nationale ploeg'

Reacties

Op 27-jarige leeftijd staat Neymar al voor het ronden van een bijzondere kaap. De Braziliaan gebruikte het aanstaande jubileum als international om te herhalen hoe gelukkig hij is in Parijs.

Neymar voor mijlpaal: 'Niet alleen gelukkig bij de nationale ploeg'
© Pro Shots

Meer dan negen jaar na zijn debuut is het National Stadium in Singapore het toneel waarop Neymar zijn honderdste interland gaat spelen. Senegal is donderdag de opponent van Brazilië, dat de jubilerende aanvaller extra in het zonnetje zette.

De aanvaller van Paris Saint-Germain komt in een select Braziliaans gezelschap. Naast recordinternational Cafú (142 interlands) hebben Roberto Carlos (125), Dani Alves (116), Lúcio (105), Taffarel (101) en Robinho (100) deze mijlpaal bereikt bij De Goddelijke Kanaries. Met 61 treffers, waaronder zijn eerste bij zijn debuut tegen de Verenigde Staten, is hij achter Pelé (77 goals in 92 interlands) en Ronaldo (62 goals in 98 interlands) de grootse Braziliaanse goalgetter in de Seleçao.

De jubilaris zelf maakte van de gelegenheid gebruik om nogmaals te benadrukken dat er een punt kan worden gezet achter de transfersoap rond zijn persoon. 'Het was een lange zomer', refereerde de aanvaller ook aan de onzekere maanden waarin hij heen en weer werd geslingerd tussen PSG en Barcelona.

'Iedereen weet wat er deze zomer heeft gespeeld en dat ik de wens had om te vertrekken', maakte Neymar duidelijk. 'Maar vandaag voel ik me goed en lekker bij de club, ook. Het is niet alleen de nationale ploeg waar ik me lekker voel. Ik ga voor mijn club door het vuur. Ik zal honderd procent geven om grootse dingen te bereiken.'

De Braziliaan wordt ook niet meer geplaagd door de voetblessure, die hem afgelopen seizoenen flink dwars heeft gezeten. 'Ik heb de laatste twee jaar meer dan drie maanden buitenspel gestaan. Dat vreet aan je als sporter. Maar als je naar mijn wedstrijden en cijfers kijkt, dan zie je dat ik nooit gestopt ben met voetbal. Ik hoop dat dit seizoen blessures mij bespaard blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.