Senegal verpest jubileuminterland Neymar

Reacties

Brazilië heeft donderdag genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Senegal. Neymar kon zijn mijlpaal-interland geen extra luister bij zetten.

Senegal verpest jubileuminterland Neymar
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 1
Senegal
Senegal

De 27-jarige Neymar speelde donderdag in Singapore zijn honderdste interland. De aanvaller van PSG kwam daarmee in het selecte gezelschap van Cafú, Roberto Carlos, Dani Alves, Lúcio, Taffarel en Robinho. Neymar was nog maar één treffer verwijderd van het doelpuntentotaal van Ronaldo, die namens Brazilië tot 62 goals was gekomen. Die marge blijft vooralsnog intact.

Na negen minuten brak Roberto Firmino met een fraai wippertje wel al de ban namens Brazilië. Maar een vervolg bleef uit. Sterker nog, zijn Liverpool-ploeggenoot Sadio Mané stond op slag van rust aan de basis van de gelijkmaker van Senegal. De aanvaller werd onreglementair afgestopt door Marquinhos, waarna Bristol City-aanvaller Famara Diedhiou vanaf elf meter de stand gelijktrok.

In de tweede helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Neymar probeerde met onder meer vrije trappen de wedstrijd in Braziliaans voordeel te beslissen. Hij faalde, zoals aan de andere kant Mané door de paal de winnende treffer voor Senegal werd onthouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.