Zorgen om ijzersterke Benzema na nieuwe glansrol

Reacties

Real Madrid heeft de spectaculaire remontada tegen Paris Saint-Germain in de Champions League een goed vervolg geven. Op bezoek bij RCD Mallorca boekte het een eenvoudige zege. Karim Benzema werd opnieuw de grote man, maar viel uit met een blessure.

Zorgen om ijzersterke Benzema na nieuwe glansrol
Real Mallorca
Real Mallorca
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Luka Modric begon maandagavond op de bank bij De Koninklijke. De routinier was tegen de Parijzenaren nog de grote motor op het middenveld. Met een fabelachtige assist op Benzema dirigeerde hij de Madrilenen langs PSG. Nu was het tijd voor rust voor de Kroaat vond trainer Carlo Ancelotti.

Overigens vervingen Rodrygo, Ferland Mendy, Casemiro en Lucas Vázquez behalve Modric ook Dani Carvajal, Marco Asensio en Eder Militão. Benzema begon enkele dagen na zijn memorabele hattrick als vertrouwd in de spits op het grootste eiland van de Balearen. De thuisploeg was ondertussen op jacht naar het eerste punt in vijf duels en koos ervoor - met de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd in het achterhoofd - dat in een defensieve 5-4-1-formatie te doen.

Ondanks de dichtgetimmerde achterhoede was Benzema direct gevaarlijk. De Franse topschutter dook meteen op voor het doel van Sergio Rico, maar de goalie redde fraai. Samen met Vinícius Júnior had Benzema er sowieso zin in, maar Rico bleek een sta-in-de-weg.

Droomduo slaat toe
In de tweede helft was het wel snel raak. Idrissu Baba stond te slapen in de opbouw van Mallorca en verloor de bal aan Federico Valverde. Via wie anders dan Benzema werd Vinícius Júnior bediend. De Braziliaan strafte het buitenkansje feilloos af. Het was de elfde assist in La Liga voor Benzema, die daarmee zijn persoonlijke record uit 2013 evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terwijl Mallorca zocht naar de gelijkmaker was het weer een onzorgvuldigheid die de laagvlieger de das om deed. Brian Olivan bracht Vinícius ten val. De strafschop werd benut en betekende doelpunt nummer 21 voor Benzema in de reguliere competitie. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Benzema ook nummer 22 op het hoofd. Na een prachtige voorzet van invaller Marcelo knikte de Fransman de 0-3 binnen. Het was alweer nummer 32 in alle competities, waardoor Benzema ook zijn doelpuntenrecord - uit 2012 - in een seizoen voor Real Madrid evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bittere nasmaak
Door de soevereine zege lijkt Real Madrid een voorschot op de landstitel te nemen. Het gat met eerste achtervolger Sevilla is inmiddels tien punten. Barcelona volgt op vijftien punten, maar heeft een duel tegoed. Overigens liep niet alles crescendo, want topscorer Benzema leek vlak voor tijd een blessure op te lopen. Daardoor bleef Ancelotti ondanks de overwinning achter met een bittere nasmaak.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.