Zorgen nemen toe bij Vitesse: forse boete voor 'misleiden' licentiecommissie

Reacties

Vitesse heeft woensdag te horen gekregen dat de overname van de Common Group geen doorgang kan vinden én dient een boete van honderdduizend euro te betalen. De onafhankelijke licentiecommissie stelt dat het door de Arnhemse club is misleid.

Zorgen nemen toe bij Vitesse: forse boete voor 'misleiden' licentiecommissie
© Pro Shots

De licentiecommissie heeft verzoek van Vitesse tot goedkeuring van de overdracht van haar aandelen aan de Common Group van de Amerikaan Coley Parry woensdag afgewezen. De licentiecommissie stelt dat uit onderzoek niet is gebleken dat de investeringsmaatschappij over eigen vermogen beschikt en is niet duidelijk of de Common Group investeerders heeft.

Behalve het afkeuren van de overname door de Common Group heeft Vitesse ook een boete gekregen. 'Deze boete is opgelegd omdat Vitesse de licentiecommissie heeft misleid door haar maandenlang niet te informeren over de beëindiging van de relatie tussen Vitesse en haar bank terwijl Vitesse wist dat dit essentieel was voor de beoordeling van licentiecommissie voor wat betreft voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen', meldt de KNVB.

Het door Vitesse ingestelde beroep tegen deze sanctie is door de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken ongegrond verklaard. De Arnhemmers kunnen tot en met woensdag 21 februari in beroep tegen het besluit om de aandelenovername af te wijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.