Zorgen bij Polen én Bayern over Lewandowski terecht

Reacties

Robert Lewandowski deed zondag tegen Andorra wat hij gewend is te doen; scoren. Toch was het geen zorgeloze avond voor Polen en de spits van Bayern München.

Zorgen bij Polen én Bayern over Lewandowski terecht
© Pro Shots
Polen
Polen
3 - 0
Andorra
Andorra

Lewandowski nam tegen Andorra twee van de drie Poolse treffers voor zijn rekening. Het zijn zijn laatste goals van deze interlandperiode. Na een uur stapte hij hinkend van het veld. Onderzoek wees uit dat er schade is aan de banden in zijn rechterknie. De spits mist daardoor het kwalificatieduel met Engeland van woensdag.

Ook bij Bayern München zullen ze de ontwikkelingen met argusogen bekijken. 'Mijn hart stond even stil. Ik hoop maar dat het meevalt', zei erevoorzitter Uli Hoeness, die als analyticus was aangeschoven bij RTL. 'Maar het ziet er niet goed uit.'

Vooralsnog lijkt de schade wel mee te vallen. Lewandowski heeft vijf tot tien dagen nodig voor zijn herstel, zo stelt de Poolse bond. De spits keert voor de verdere behandeling terug naar Bayern. Het wordt dus een race tegen de klok voor Lewy om hem klaar te stomen voor de topper tegen RB Leipzig van komend weekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.