Zorgen bij NEC na 'pijnlijkste nederlaag ooit'

NEC-trainer Jack de Gier kwam woorden tekort na de ontluisterende nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd met liefst 1-5 verloren van TOP Oss.

'Dit is voor mij als trainer de meest pijnlijke nederlaag ooit', is de eerste reactie van De Gier. 'Dat geldt waarschijnlijk ook voor de meeste spelers', gaat de eindverantwoordelijke van de nummer zeven van de Eerste Divisie verder.

NEC stond bij rust met 0-1 achter, maar dertig minuten later stond TOP Oss met 0-5 voor. 'Mijn eerste gevoel is dat we elkaar in de steek gelaten hebben', legt De Gier de vinger op de zere plek. 'Dit doet mij pijn, iedereen die NEC een warm hart toedraagt. Dit is een behoorlijke mokerslag. De achterstand is niet onze grootste zorg, wij zijn zelf onze grootste zorg.'

Zorgen zijn er ook bij Tom Overtoom, die er bij FOX Sports weinig woorden aan vuil maakte. 'Dit was heel slecht, ik kan het kort samenvatten. We hebben te weinig gecreëerd. Verdedigend was het niet goed, aanvallend ook niet.'

NEC hoopt dit seizoen op promotie naar de Eredivisie, maar volgens Overtoom zit dat er op deze manier niet in. 'We moeten de komende wedstrijden uit een ander vaatje tappen, dit kan zo niet langer. Als we zo blijven spelen zijn we niet Eredivisiewaardig. We moeten bij elkaar gaan zitten, koppen bij elkaar en door naar de volgende wedstrijd.'

NEC treft volgende week Fortuna Sittard in de tweede ronde van het bekertoernooi, vervolgens wacht een competitieduel met Jong AZ.