Zonder Haaland loopt Man City eerste schade op in Champions League

Reacties

FC Kopenhagen heeft in de Champions League knap een punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Manchester City. Mede door een rode kaart voor Sergio Gómez beleefde het team van Pep Guardiola een lastige avond in Denemarken.

Zonder Haaland loopt Man City eerste schade op in Champions League
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Voor wie het programma van Manchester City voor ogen had, was het niet meer dan logisch dat Guardiola besloot Erling Haaland rust te gunnen in Denemarken. De topspits nam een halve week voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Liverpool plaats op de bank. Vanaf daar zag de Noorse aanwinst die dit seizoen al twintig keer scoorde voor The Citizens dat zijn ploeggenoten Kopenhagen naar achteren drongen.

City leek zijn overwicht in de elfde minuut al uit te drukken in een voorsprong. Rodri knalde de bal vanuit de tweede lijn prachtig in de verre hoek. De VAR constateerde echter dat Riyad Mahrez hands had gemaakt in de aanloop naar de goal en scheidsrechter Artur Soares Dias besloot de goal na het zien van de beelden af te keuren. De Portugese arbiter groeide uit tot een van de hoofdrolspelers. Hij kende in de 25ste minuut een strafschop toe na een overtreding van Nicolai Boilesen. Mahrez strafte de fout van de ex-Ajacied niet af, hij miste vanaf elf meter.

Aan de andere kant leek de bal vijf minuten later ook op de stip te gaan na een overtreding van linksback Sergio Gómez. De VAR riep Soares Dias opnieuw naar de kant. Geoordeeld werd dat de nieuweling van City de overtreding vlak buiten het strafschopgebied had gemaakt, maar dat er wél sprake was van een doorgebroken speler. Na de directe rode kaart voor Gómez bracht Guardiola met Ruben Días als vervanger van Mahrez weer een vierde verdediger binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met tien tegen elf kon City logischerwijs minder gevaar stichten dan in de periode daarvoor, terwijl Kopenhagen uiterst voorzichtig bleef door de klasse bij de Engelsen. Het was voor neutrale kijkers en City-supporters wachten op het invallen van Haaland. Het wachten was tevergeefs. Guardiola deed ook in de slotfase geen beroep meer op zijn grootste troef. Phil Foden en Bernardo Silva vielen wel in, maar zij konden niet voor de gewenste impulsen zorgen.

City blijft koploper in Groep G na het doelpuntloze gelijkspel in Kopenhagen. De Denen doen met het pakken van een punt goede zaken in de strijd om plek drie. Borussia Dortmund en Sevilla beginnen om 21.00 uur in het Signal Iduna Park aan hun tweede ontmoeting.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.