Ontembare doelpuntenhonger verklaard: Haaland doet boekje open over dieet

Reacties

'Slechts één doelpunt van Erling Haaland, daar gaat die petitie.' Aan het woord was Pep Guardiola, de manager van Manchester City na afloop van de 4-0 overwinning van zijn ploeg op Southampton afgelopen zaterdag. De petitie was als grap gestart om Haaland uit de Premier League te verbannen, omdat het met de Noor erbij niet meer eerlijk was voor de rest.

Ontembare doelpuntenhonger verklaard: Haaland doet boekje open over dieet
© Pro Shots

De start van Haaland in Engeland is met recht absurd te noemen: in dertien wedstrijden voor The Citizens staat zijn teller inmiddels al op twintig doelpunten. Hoe doe je dat? Niet alleen met keihard trainen, natuurlijk. De 21-jarige spits heeft een tipje van de sluier opgelicht in een recent over hem verschenen documentaire.

Bij de slager komt de Noor niet terug met biefstukjes, maar met het hart en de lever van de koe. Klinkt misschien niet al te smakelijk, maar die lichaamsdelen zijn wel rijk aan vitamine B, ijzer, fosfor, koper en magnesium. Over de prijs hoeft hij zich geen zorgen te maken, met een weekloon van 425.000 euro kan hij wel wat missen.

Mag het dan nooit eens iets anders zijn? Jawel hoor, in zijn vakantie gaat er weleens een kebabje in bij Haaland. Dat zal over een maand weer eens kunnen, dan heeft Haaland een wat rustiger schema. Zowat al zijn ploeggenoten vliegen dan uit naar het WK in Qatar, terwijl de goalgetter zich met zijn land niet voor dat toernooi kwalificeerde. De Turkse fastfoodzaakhouders in Manchester kunnen zich verkneukelen, al is het onwaarschijnlijk dat Haaland meteen zoveel aan zal komen als bij Molde gebeurde. Zijn schranspartijen daar zijn inmiddels legendarisch: in twee jaar ging zijn gewicht van 73 naar 93 kilo.

Het is niet het enige afwijkende dat Haaland doet om beter te worden. De spits is ook een liefhebber van ijsbaden, drinkt zijn water pas nadat het door een filtersysteem is gegaan en draagt vlak voor hij gaat slapen soms een bril die het blauwe licht eruit filtert. Daar zou hij beter van gaan slapen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.