Zomerstop voorbij in Champions League: loting met kleinduimpjes

Reacties

Het Champions League-seizoen 2019/20 gaat dinsdagmiddag officieus van start met de loting voor de voorronde van de voorronde, slechts tien dagen nadat Liverpool zich ten koste van Tottenham Hotspur kroonde tot kampioen van Europa.

Zomerstop voorbij in Champions League: loting met kleinduimpjes

Aan de 'pre-voorronde' nemen de kampioenen van de landen die op de coëfficiëntenlijst voor de ticketverdeling van 2019/20 de onderste vier plaatsen bezetten deel. Het zou een regelrecht voetbalwonder zijn als een van de teams het schopt tot de groepsfase.

De deelnemende clubs, allemaal met een kabouterbegroting, zijn Lincoln Red Imps (Gibraltar), FC Santa Coloma (Andorra), Tre Penne (San Marino) en Feronikeli (Kosovo). De twee eerstgenoemde clubs genieten een beschermde status bij de loting en komen elkaar dus niet tegen.

De vier kampioenen verdelen in een minitoernooi à la de Nations League één ticket voor de eerste voorronde van de Champions League. Op 25 juni zijn de halve finales en drie dagen later wordt de eindstrijd afgewerkt. De plaats van handeling is het Fadil Vokrri Stadium in Pristina, Kosovo.

De drie afvallers komen later in de zomer in actie in de tweede voorronde van het Europa League-toernooi. Afgelopen seizoen won Drita uit Kosovo het minitoernooi van de kleinduimpjes, waarna het strandde tegen Malmö FF in de eerste kwalificatieronde.

Ajax en PSV
Vicekampioen PSV wacht volgende week dinsdag al een belangrijke loting. Dan wordt duidelijk of de Eindhovenaren in de tweede voorronde van het League Path aan moeten treden tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus. Ajax zit in het Champions Path en stroomt in de derde voorronde in.

De loting voor het minitoernooi begint dinsdag om 12.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.