PSV kent mogelijke tegenstanders in CL-voorronde, Ajax in Pot 2 bij plaatsing

Reacties

Nu de Europa League-finale erop zit, is meteen ook duidelijk wat de mogelijke tegenstanders zijn voor PSV in de tweede voorronde van de Champions League.

PSV kent mogelijke tegenstanders in CL-voorronde, Ajax in Pot 2 bij plaatsing

Door de eindzege van Chelsea staat de Nederlandse vicekampioen tegenover FC Basel of Olympiakos Piraeus. Zij eindigden dit seizoen als tweede in respectievelijk Zwitserland en Griekenland. De loting hiervan is op 18 juni.

De eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League wordt gespeeld op 23 of 24 juli. De returns op 30 of 31 juli.

Ajax stroomt in de derde voorronde in en geniet bij de loting in elk geval een geplaatste status. Het is nog onduidelijk tegen wie de Amsterdammers het moeten opnemen, ook omdat een flink aantal teams veel eerder instroomt.

Door de eindzege van Chelsea belandt Ajax - als het zich plaatst - in Pot 2 bij de loting voor het hoofdtoernooi. In Pot 1 zitten de houders van de Champions League en Europa League en de landskampioenen van de grootste competities. Daarna worden clubs ingedeeld op basis van hun coëfficiënt, oftewel hun prestaties in de afgelopen seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.