Over instroommomenten en lotingen: de Nederlandse deelnemers in Europa

Reacties

Met de zege van FC Utrecht in de Europese play-offs staat de Europese afvaardiging van Nederland vast. VI zet alle instroommomenten op een rij.

Over instroommomenten en lotingen: de Nederlandse deelnemers in Europa

Landskampioen Ajax moet zich na de sprookjesachtige campagne van dit seizoen 'gewoon' weer melden in de derde voorronde. De Amsterdammers genieten bij de loting een geplaatste status. Ajax dient zich op te maken voor de play-offs voor de Europa League als het misgaat in de derde voorronde. Haalt de ploeg van Erik ten Hag het hoofdtoernooi, dan maakt het bij de loting deel uit van Pot 2 als Chelsea woensdagavond het Europa League-toernooi wint.

PSV stroomt al in de tweede voorronde van het miljardenbal in. Woensdagavond, wanneer de Europa League-winnaar bekend is, valt er meer te zeggen over de mogelijke tegenstanders. Voor PSV is de tweede voorronde in meerdere opzichten cruciaal. Komt de equipe van Mark van Bommel die fase door, dan is het sowieso al verzekerd van een optreden in de groepsfase van de Europa League en dus van Europees voetbal tot de winterstop. Strandt PSV in de tweede voorronde, dan moet het instromen in de derde voorronde van het tweede Europese toernooi.

Voor de andere Nederlandse clubs is overzomeren in Europa eveneens het credo, en wel in het Europa League-toernooi. Feyenoord start in de derde voorronde en doet dat met een beschermde status bij de loting. AZ en FC Utrecht beginnen een ronde eerder aan de campagne en zijn in deze fase ook geplaatst.

Ook in het Europa League-toernooi zijn de play-offs het laatste stadium voor de groepsfase.

Alle belangrijke data:

Club Toernooi Stadium Eerste duel Eerste loting
Ajax CL Derde voorronde 6 of 7 augustus 22 juli
PSV CL Tweede voorronde 23 of 24 juli 18 juni
Feyenoord EL Derde voorronde 8 augustus 22 juli
AZ EL Tweede voorronde 25 juli 19 juni
FC Utrecht EL Tweede voorronde 25 juli 19 juni
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.