FC Utrecht bezorgt tegen moegestreden Vitesse Advocaat mooi sluitstuk

Reacties

FC Utrecht heeft dinsdag via de play-offs Europees voetbal afgedwongen. Vitesse was op eigen veld niet bij machte zich opnieuw op te richten.

FC Utrecht bezorgt tegen moegestreden Vitesse Advocaat mooi sluitstuk
Vitesse
Vitesse
0 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Vitesse-trainer Leonid Slutsky constateerde na de heenwedstrijd (1-1) dat zijn ploeg zich op z'n tandvlees naar het einde van het seizoen sleept. De tweede wedstrijd tegen FC Utrecht was de 46ste van het seizoen, een evenaring van het recordaantal duels van de Arnhemse club (1973/74 en 2017/18).

Ook zijn FC Utrecht-collega Dick Advocaat had getuige de waslijst aan afwezigen te maken met de nodige fysieke ongemakken bij zijn spelers. Maar de Haagse trainer weigerde dat als excuus te gebruiken. In Gelredome moest nog één keer alles worden gegeven voor dat Europese ticket, het resultaat van zijn laatste kunstje als trainer van FC Utrecht.

Cyrel Dessers zette de Domstedelingen na een half uur op het goede spoor. De Belgische spits werkte de bal uit de draai achter doelman Remko Pasveer. In de rommelige wedstrijd deed Vitesse een poging om met een antwoord te komen. De Arnhemse ploeg, die in de Galgenwaard een 1-0 achterstand wegwerkte, ontbeerde de vorm en de energie om het FC Utrecht echt lastig te maken.

Met de moed der wanhoop werd nog een laatste restje energie eruit geperst. Een kwartier voor tijd moest Vitesse het hoofd in de schoot werpen. Doelman Nick Marsman vond aanvaller Jean-Christophe Bahebaeck, die met een fraaie pass Simon Gustafson alleen voor Pasveer zette. De Zweedse middenvelder omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege Arnhemse doel; 0-2.

De beslissing leverde frustratie op bij invaller Mohamed Dauda, die na ongelukkig balverlies dat gevoel botvierde op Gustafson. De actie leverde de aanvaller een rode kaart op, waardoor FC Utrecht met een gerust hart het duel kon uitspelen in de wetenschap dat in juli in de tweede voorronde van het Europa League-toernooi het nieuwe seizoen begint. John van den Brom zit dan op de bank als opvolger van Advocaat.

'FC Utrecht bleek veel meer een team dan Vitesse'
Bryan Linssen bespreekt zijn toekomst bij Vitesse.
Willem Janssen is blij met een mooi afscheid voor Dick Advocaat.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.