Zo ziet de weg naar goud eruit voor Manchester City en Liverpool

Reacties

De Premier League heeft nieuwe data gevonden voor de wedstrijden die titelkandidaten Manchester City en Liverpool nog moesten inhalen. Voor de nummer één en twee van de ranglijst, die slechts één punt van elkaar verwijderd zijn, is de weg naar een mogelijk kampioenschap nu bekend.

Zo ziet de weg naar goud eruit voor Manchester City en Liverpool
© Pro Shots

City en Liverpool spelen allebei nog vijf competitiewedstrijden in dit seizoen en de ploegen van Pep Guardiola en Jürgen Klopp maken er een zinderende titelstrijd van. City ligt momenteel op poleposition, met tachtig punten. Liverpool verzamelde tot dusver 79 punten. De achtervolger heeft een iets beter doelsaldo dan de lijstaanvoerder (+63 om +59).

City en Liverpool deden het dit seizoen ook goed in het FA Cup-toernooi. De twee grootmachten stonden in de halve finale tegenover elkaar en Liverpool stootte door naar de eindstrijd, waarin Chelsea op zaterdag 14 mei de tegenstander zal zijn. Door het bekersucces van City en Liverpool moest er wat geschoven worden in het competitieprogramma, maar inmiddels is bekend hoe voor beide ploegen de laatste weken van het seizoen eruit zullen gaan zien.

Het geschuif in het schema heeft ervoor gezorgd dat Liverpool in de laatste week van het seizoen nog twee competitiewedstrijden speelt. The Reds nemen het op dinsdag 17 mei (drie dagen na de FA Cup-finale) op tegen Southampton en beëindigen het seizoen op zondag 22 mei tegen Wolverhampton Wanderers. City speelt op de laatste dag van het voetbaljaar thuis tegen Aston Villa.

City en Liverpool zijn ook nog allebei in de race voor de Champions League. De finale van het miljardenbal staat voor zaterdag 28 mei op de rol: het seizoen in de Premier League is dan al voorbij. Liverpool legde reeds beslag op de League Cup en maakt dus nog kans op de quadruple, vier hoofdprijzen in één seizoen. Dat zou een unieke prestatie zijn.

de laatste weken van het seizoen

Di 26 apr. 2022

Wo 27 apr. 2022

Za 30 apr. 2022

Di 3 mei 2022

Wo 4 mei 2022

Za 7 mei 2022

Zo 8 mei 2022

Di 10 mei 2022

Wo 11 mei 2022

Za 14 mei 2022

Zo 15 mei 2022

Di 17 mei 2022

Zo 22 mei 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.