'Zo ver wil Real Madrid gaan voor Mbappé'

Reacties

Vanwege de huidige contactsituatie van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain kan hij een voorcontract tekenen met elke club en dus is de Europese top in opperste staat van paraatheid. Real Madrid wordt al enkele transferperiodes achter elkaar gelinkt aan de superster van PSG, The Athletic denkt te weten wat de aanbieding voor Mbappé wordt.

'Zo ver wil Real Madrid gaan voor Mbappé'
© Pro Shots

De aanvaller uit Frankrijk ligt nog een half jaar vast in Parijs, tenzij hij alsnog een akkoord bereikt met de club over een contractverlenging of het lichten van de huidige optie in zijn contract. Gebeurt dit niet, loopt hij komende zomer transfervrij de deur uit bij PSG. Real Madrid hoopt daarvan te profiteren en deed in 2022 al een aanbieding.

The Athletic schrijft dat de huidige aanbieding voor Mbappé lager ligt dan twee jaar geleden. Een anonieme bron die in 2022 bij de onderhandelingen zat meldt dat Mbappé toentertijd 130 miljoen euro aan tekenbonus kreeg aangeboden, met een jaarsalaris van 26 miljoen. De WK-winnaar van 2018 koos echter voor een langer verblijf bij PSG. Hij tikt volgens bronnen een jaarsalaris van 75 miljoen aan.

Sinds de onderhandelingen in 2022 heeft Real Madrid dure spelers als Aurélien Tchouaméni en Jude Bellingham gehaald, plus enkele grote contracten opgewaardeerd. De financiële slagkracht van Real Madrid is volgens het Engelse medium niet zo groot als in 2022 en dus is De Koninklijke van plan om onder de aanbieding van twee jaar geleden te gaan zitten. Zelfs dan nog zou Mbappé de bestbetaalde speler van de selectie zijn. Real Madrid wil al in januari duidelijkheid van Mbappé hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.