Zo kennen we Club Brugge weer: Vormer deelt mee in feestvreugde

Na de verloren bekerfinale én de valse start in het nieuwe voetbalseizoen heeft Club Brugge zondag de eerste overwinning geboekt in de Jupiler Pro League. De ploeg van Ruud Vormer was veel te sterk voor KAS Eupen.

AS Eupen
AS Eupen
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge is de titelhouder in België, maar na de coronabreak kende de ploeg een behoorlijk valse start. Eerst werd de bekerfinale verloren van Antwerp FC, waarna Charleroi met 0-1 won in de eerste thuiswedstrijd van Club Brugge. Tegen KAS Eupen, waar de opvallende aanwinst Adriano nog niet bij de selectie zat, moest eerherstel volgen.

En dat lukte. Youssouph Badji opende voor rust de score voor Club Brugge na een ongekende blunder van Ortwin de Wolf. De doelman van KAS Eupen liet de bal door zijn benen glippen na de volley van Badji en zorgde zodoende voor de 0-1 voorsprong van de bezoekers uit Brugge.

Die voorsprong werd na rust simpel uitgebouwd door Club Brugge. Krépin Diatta zorgde eerst al met een heerlijke pegel in de verre hoek voor de 0-2, waarna diezelfde Diatta ook voor de 0-3 zorgde. Hij omspeelde zowel doelman De Wolf als verdediger Benoît Poulain en schoof de bal in een leeg doel binnen.

Het slotakkoord was voor Vormer. De Nederlandse middenvelder dook op voor het vijandelijke doel, riep Hans Vanaken om de bal en die legde deze panklaar op het hoofd van Vormer. De Nederlander knikte binnen en bepaalde de eindstand daarmee op 0-4, waarmee de eerste drie punten van het Belgische voetbalseizoen een feit zijn voor de titelhouder.