Drama voor Club Brugge compleet: ook start competitie valt in het water

Een week na de verloren bekerfinale is Club Brugge ook dramatisch aan het nieuwe seizoen gestart. De titelverdediger ging op eigen veld onderuit tegen Charleroi.

Club Brugge
Club Brugge
0 - 1
Sporting Charleroi

Na vijf maanden zonder competitievoetbal werd er zaterdag eindelijk weer gevoetbald in België, maar Club Brugge beleefde een valse start. Voorafgaand aan de wedstrijd was Philippe Clement al op zijn hoede. 'Na een bekerfinale met een tegenstander die een blok zet, is er één team waartegen je niet wil spelen. En dat is Charleroi', aldus de trainer van Club Brugge, dat vorige week de bekerfinale met 0-1 verloor van Antwerp FC. Clement kreeg gelijk, want ondanks een overwicht in de eerste helft slaagde de thuisclub er niet in echt grote kansen te creëren. Charleroi kort voor rust wel, maar doelman Simon Mignolet voorkwam een treffer van Mamadou Fall.

Ook na rust was Charleroi eigenlijk de eerste die echt gevaarlijk was, maar in de 64ste minuut kopte Dorian Dessoleil net naast. Brugge, waar Ruud Vormer (foto) de hele wedstrijd speelde, zou gewaarschuwd moeten zijn. Het ging in de 78ste minuut echter helemaal mis. Brandon Mechele schoof in de opbouw de bal in de voeten van Ryota Morioka, die heel koel afmaakte. De thuisclub drong daarna nog wel aan en zelfs Mignolet ging mee naar voren, maar Charleroi bleef eenvoudig op de been en zorgde daarvoor op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League voor een daverende verrassing.