Antwerp FC stunt en houdt Club Brugge van dubbel af

Reacties

Ruud Vormer heeft zaterdagavond naast de dubbel gegrepen met Club Brugge. In de finale van het bekertoernooi werd de landskampioen gevloerd door Antwerp FC in het vrijwel lege Koning Boudewijnstadion.

Antwerp FC stunt en houdt Club Brugge van dubbel af
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 1
Antwerp
Antwerp

België was een van de landen waar de competitie voortijdig werd beëindigd als gevolg van de coronacrisis. In tegenstelling tot in Nederland besloten de zuiderburen de bekerfinale alsnog af te werken en wel een week voor de start van de nieuwe competitie.

Al ging het allemaal niet van een leien dakje: deze week werden de coronamaatregelen in België flink aangescherpt, waardoor de eindstrijd even op losse schroeven stond. Uitgerekend in Antwerpen werd zelfs een avondklok ingesteld. De supporters van Antwerp FC konden dus niet de straat op bij een mogelijke bekerwinst.

Dominant Antwerp
Het is dat de spelers van Club Brugge al een tijdje zijn uitgefeest nadat ze de landstitel kregen toegekend, anders zou kunnen worden geconstateerd dat ze last hadden van champagnebenen. Underdog Antwerp FC domineerde en sloeg pas bij de vijfde serieuze kans toe. Van dichtbij gleed Lior Refaelov de bal binnen na een uitstekende pass van Simen Juklerød.

Met de ruststand van 0-1 mocht het tandeloze Club Brugge zich gelukkig prijzen. In de tweede helft legde Antwerp FC (waar Ivan Leko debuteerde als trainer) het accent meer op de defensie. De landskampioen kon zich er niet doorheen voetballen en sluit het oude seizoen zo met een bitter gevoel af. Vormer speelde de hele wedstrijd mee bij Club Brugge.

Europa League
Antwerp FC mag zich dankzij de eindzege melden in de groepsfase van het Europa League-toernooi. Vorig seizoen strandde de ploeg nog op de drempel van dat toernooi, door toedoen van AZ. Wesley Hoedt maakte geen deel uit van de selectie van de kersverse bekerwinnaar, aangezien zijn huurcontract met Southampton al eerder afliep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.