Zo is Mourinho ook: prachtige boodschap zorgt voor emoties bij Terry

Reacties

Edwin van der Sar liep een plek in de Hall of Fame maandag opnieuw mis, maar John Terry kreeg wel een plek in de eregalerij. De voormalig aanvoerder van Chelsea ontving daarbij een prachtige video-boodschap van zijn oude trainer José Mourinho, wat tot tranen leidde bij de ooit zo bikkelharde mandekker.

Zo is Mourinho ook: prachtige boodschap zorgt voor emoties bij Terry
© Pro Shots

Terry speelde tot zijn vertrek in 2017 bijna 500 Premier League-duels voor Chelsea, waarvan 187 onder de vleugels van Mourinho. De inmiddels 61-jarige Portugees was in twee periodes (2004-2008 en 2013-2015) de manager van The Blues en beleefde met Terry als aanvoerder diverse successen. Zo werd Chelsea onder zijn leiding drie keer kampioen en won het ook nog één keer de FA Cup en drie keer de League Cup.

Mede dankzij die prestaties werd Terry net als oud-ploeggenoot Ashley Cole en voormalig Manchester United-spits Andy Cole maandag geëerd met een plek in de Premier League Hall of Fame. De nu 43-jarige Chelsea-icoon werd daarbij verrast door een video-boodschap van Mourinho, die de uitverkiezing van Terry meer dan terecht noemde. 'Dit moest zo zijn. En nu is het zo', begint The Special One op karakteristieke wijze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mourinho mag dan regelmatig verguisd worden door de buitenwacht, hij staat erom bekend zeer geliefd te zijn bij de spelers met wie hij samenwerkte. Terry heeft een speciale plek in zijn hart, blijkt wel. 'Ik denk dat dit voor je kinderen fantastisch is. Ik had het voorrecht had om circa zes seizoenen met je samen te werken en ben heel trots en blij. Je verdient dit, je carrière was geweldig.' Mourinho sluit zijn boodschap af met een kus.

Terry is zichtbaar ontroerd door de welgemeende video-boodschap van Mourinho, die recht uit het hart komt. 'Dit is behoorlijk emotioneel', zegt de voormalige captain, die vervolgens zijn tranen moet wegslikken. 'Ik heb veel aan hem te danken. Hij jaagt me nog steeds angst aan als hij me plotseling belt', verklaart Terry zijn emoties met een lach. 'Ik heb zoveel respect voor hem. Hij heeft enorm veel betekend voor Chelsea.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer José Mourinho
Meer over José Mourinho
Meer J. Terry
Meer over J. Terry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.