Zlatan reageert op kenmerkende wijze op eerste goal als veertigjarige

Zlatan Ibrahimovic is inmiddels veertig jaar oud, maar nog altijd van waarde voor AC Milan. Zaterdagavond pakte de Zweed de hoofdrol in de overwinning van i Rossoneri op Bologna. Na afloop reageerde Ibrahimovic op kenmerkende wijze op zijn eerste goal als veertigjarige.

Bologna
Bologna
2 - 4
AC Milan
AC Milan

Ibrahimovic is hersteld van een achillespeesblessure en stond zaterdag voor het eerst in dit seizoen negentig minuten op het veld. Zijn optreden tegen Bologna ging niet onopgemerkt voorbij. Eerst leverde Ibrahimovic de assist op Rafael Leão, waarmee de veteraan in de voetsporen van Francesco Totti trad. Sinds het seizoen 2004/05 (Opta houdt sinds dit seizoen de statistieken in Italië bij) hebben alleen Totti en Ibrahimovic na hun veertigste verjaardag een assist gegeven in de Serie A.

Milan ging met een 0-2 voorsprong rusten, maar in de tweede helft kwam Bologna terug in de wedstrijd, dankzij een eigen goal van Ibrahimovic. Het was voor de spits het eerste eigen doelpunt uit zijn carrière. Toen Musa Barrow ook nog de 2-2 maakte, dreigde het een vervelende avond te worden voor Milan. Bologna kwam na een rode kaart voor Roberto Soriano echter met negen man te staan (Adama Soumaoro was voor rust al weggestuurd) en vervolgens kwam alles nog goed voor de ploeg van Stefano Pioli.

De voorsprong van Milan werd hersteld door Ismaël Bennacer, voordat Ibrahimovic in blessuretijd voor het toetje op een heerlijke voetbalavond zorgde. In de historie van de Serie A zijn er nu nog maar drie oudere doelpuntenmakers dan de superster van Milan, die op social media direct van zich liet horen. 'Oneindig', schreef Ibrahimovic bij een juichfoto. En zo is het maar net.

Sterke start Milan
Voor AC Milan betekende de overwinning op Bologna alweer de achtste driepunter van dit seizoen. Alleen van Juventus (1-1) wist de ploeg van Pioli dit seizoen niet te winnen. Het is pas voor de tweede keer dat Milan acht van zijn eerste negen competitieduels heeft gewonnen: de eerste keer was in het seizoen 1954/55. In dat seizoen werd Milan kampioen van Italië.