Veertigjarige Zlatan vermaakt in spektakelstuk: eigen goal en slotakkoord

Zlatan Ibrahimovic heeft de hoofdrol gepakt tegen Bologna. De Zweed maakte een eigen doelpunt en tekende voor de bevrijdende laatste treffer van AC Milan. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen man.

Bologna
Bologna
2 - 4
AC Milan
AC Milan

Het duurde niet lang totdat Milan de voorsprong nam. Rafael Leão werd na een kwartier door Ibrahimovic aan de linkerkant van het strafschopgebied weggestuurd. De Portugees schoot de bal hard binnen: 0-1.

Adama Soumaoro moest vijf minuten later aan de noodrem trekken. Hij kreeg een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Rade Krunic. Met tien man kreeg de thuisploeg een kwartier later tot overmaat van ramp ook nog de 0-2 om de oren. Rechtsback Davide Calabria schoot, nadat de bal in het strafschopgebied was blijven hangen, de bal keihard binnen.

Bologna gaf zich na rust niet gewonnen. Een hoekschop belandde ongelukkig op het hoofd van Ibrahimovic, waardoor de aansluiting snel gevonden was. Maar het bleef daar niet bij. Musa Barrow kon slechts drie minuten later zelfs de gelijkmaker maken.

Een harde overtreding van Roberto Soriano werd daarna bestraft met een rode kaart, waardoor Bologna met nog een half uur te spelen met negen man verder moest. Jerdy Schouten en Mitchell Dijks mochten daarna hun opwachting maken.

Milan profiteerde vijf minuten voor tijd van de overtalsituatie. Ismaël Bennacer volleerde de bal op fraaie wijze in het doel van Bologna: 2-3. Het slotakkoord was voor de veertigjarige Zlatan. Hij schoot de bal in de lange hoek.

Door de overwinning staat Milan in ieder geval tijdelijk op de eerste plaats. Met één wedstrijd meer gespeeld heeft de club uit Milaan één punt meer dan Napoli.