Zlatan geniet van het uitzicht, gratis trainer voor De Roon

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan geniet van het uitzicht, gratis trainer voor De Roon

• De immer bescheiden Zlatan Ibrahimovic stelde zondag na de 9-0 zege van Paris Saint-Germain in de kampioenswedstrijd tegen Troyes voor om de Eiffeltoren te vervangen door zijn standbeeld. Het Twitter-account van de toren reageerde vervolgens ludiek door de Zweed uit te dagen voor La Verticale Tour Eiffel, een wedstrijd waarin de 1665 treden van de toren worden beklommen. Zlatan antwoordt nu op het sociale medium met: 'Parijs is prachtig van waar wij staan'.

'De reden dat ik te laat was? Ik lag gewoon te slapen en hoorde mijn wekker niet'
• VfL Wolfsburg heeft spits Nicklas Bendtner een boete van 2250 euro opgelegd, omdat hij 45 minuten te laat kwam bij een training. De Deense spits zit de laatste weken nauwelijks nog bij de selectie van de Duitsers en zijn rol lijkt met de naderende terugkeer van Bas Dost volledig uitgespeeld. Bendtner loopt dan ook niet meer over van de motivatie. (Bild)

'Ik beloof bij dezen: als we zondag winnen, zal ik volgend seizoen het hele jaar gratis werken. Ik ben echt gelukkig hier en zal er alles aan doen om te blijven.'
• Atalanta Bergamo-coach Edoardo Reja wist de laatste veertien wedstrijden met zijn ploeg niet te winnen, maar wil koste wat het kost aanblijven als trainer. De zeventigjarige trainer van Marten de Roon en co doet daarom een opmerkelijk voorstel: als zijn ploeg in het duel met Bologna komende zondag eindelijk weer eens weet te winnen, is Reja bereid om volgend seizoen voor nop zijn werk te doen. (L'Eco di Bergamo)

'Timmy heeft echt een enorme stap gezet onder moeilijke omstandigheden. Hij is snel, sterk en vaardig aan de bal. Hij heeft al als linksback en centrale verdediger laten zien dat hij zijn mannetje staat.'
Michael Carrick is op de clubsite van Manchester United lovend over de achttienjarige Timothy Fosu-Mensah, de Nederlander die onlangs debuteerde voor The Red Devils.

Harry Kane is gedeeld topscorer van de Premier League en jaagt met Tottenham Hotspur op het eerste kampioenschap sinds 1961 en dus is het zaak om fit te blijven. De 22-jarige spits plaatst op zijn Twitter-account een filmpje waarin hij aan het sparren is. Kane is wel erg vroeg begonnen met de voorbereidingen op Boxing Day.

'De aankoop van Casillas is uitgelopen op een compleet fiasco. Hij heeft niet alleen niet aan de verwachtingen kunnen voldoen, hij heeft ons wedstrijden, de competitie en vroege uitschakeling in de Champions League gekost. Zijn salaris kunnen we ons niet veroorloven. Ik heb gehoord dat New York City interesse in hem heeft, als hij naar de Verenigde Staten gaat, zou dat de beste transfer zijn die we ooit gedaan hebben.'
FC Porto-voorzitter Pinto da Costa is volgens het Spaanse blad El Confidencial helemaal klaar met Iker Casillas. Het blad tekent deze harde teksten op uit een 'gesprek met vrienden' van Da Costa. Daar is Casillas, zes keer verkozen tot beste keeper ter wereld, mooi klaar mee.

Samir Carruthers van het Engelse Milton Keynes Dons heeft zichzelf geen goede dienst bewezen met een zeer onsmakelijke actie. De linksbuiten was uitgenodigd op het elitaire Cheltenham Festival, een festival rond het paardenracen in Engeland. Carruthers moest echter zo naar het toilet dat hij de wandeling naar het urinoir oversloeg en in plaats daarvan zijn wijnglas vulde. De 22-jarige Ier gooide de inhoud vervolgens over het balkon. Zijn club is pislink, en heeft aangekondigd in beraad te zijn over een sanctie.

'Twintig jaar bij één club werken is het moderne voetbal eigenlijk onmogelijk. Dat is bij geen enkele andere coach het geval en het betekent dat Wenger een speciale en heel goede trainer is.'
Luis Enrique is onder de indruk van zijn collega Arsène Wenger. De trainers van respectievelijk Barcelona en Arsenal staan woensdagavond tegenover elkaar in de achtste finale in de Champions League. (Persconferentie)

El Movimiento contra la Intolerancia, de Spaanse 'beweging tegen de onverdraagzaamheid', wil dat de UEFA maatregelen neemt tegen PSV naar aanleiding van het gedrag van de supporters in Madrid. Dinsdag doken beelden op van PSV-fans die op een plein in de Spaanse hoofdstad munten gooiden naar bedelaars. 'Racistische vernedering', vindt de beweging, die vindt dat de verantwoordelijkheid ligt bij PSV. (AS)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.