Ziyech schittert bij Marokko met goal vanaf ruim dertig meter

Mede dankzij een goal van Hakim Ziyech heeft Marokko zijn eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK gewonnen. Met een zwabberschot vertolkte de ex-Ajacied de hoofdrol op bezoek bij Tanzania.

Tanzania
Tanzania
0 - 2
Marokko
Marokko

Marokko begon natuurlijk als grote favoriet aan het duel met Tanzania, dat in de eerste speelronde van de cyclus wel van Niger had gewonnen. De Marokkanen waren een maatje te groot voor de nummer 121 van de FIFA-ranking. Al in de derde minuut had het team van Walid Regragui op voorsprong kunnen komen. Achraf Hakimi faalde echter vanaf de strafschopstip.

Regragui had met Sofyan Amrabat, Noussair Mazraoui en Ziyech drie spelers met een Eredivisie-verleden laten starten, terwijl PSV'er Ismael Saibari op de bank moest plaatsnemen. Het was Ziyech die Marokko in de 28ste minuut aan de voorsprong hielp. De door Galatasaray van Chelsea gehuurde aanvaller kreeg veel tijd en ruimte om te schieten, waarschijnlijk omdat de afstand naar het doel aanzienlijk was. Tóch waagde Ziyech zijn kans. Doelman Kwesi Kawawa verkeek zich op het schot dat zwabberde en werd zo vanaf ruim dertig meter geklopt: 0-1.

De hoop op een stunt vervloog bij de thuisploeg vroeg in de tweede helft. Na een actie van Bilal El Khannouss, de jonge smaakmaker van RC Genk, kwam de bal bij Youssef En-Nesyri. De spits kon van dichtbij niet scoren, maar zag de bal wel via de Tanzaniaanse verdediger Bakari Mwamnyeto in het doel eindigen: 0-2. Na de rode kaart voor Novatus Miroshi na twee keer geel was het verzet van Tanzania helemaal gebroken. Marokko deed ook niet veel moeite meer om de score op te laten lopen en trok de voorsprong probleemloos over de streep. Saibari mocht de laatste twintig minuten meedoen.