Ziyech en miljoenenaankopen krijgen ervan langs na wanprestatie Chelsea

Reacties

Het is crisis bij Chelsea. Na de slechte start tegen Dinamo Zagreb in de Champions League (1-0) moest manager Thomas Tuchel het veld ruimen, terwijl ook de spelers van de Londense grootmacht het moeten ontgelden. De analytici in Engeland zien dat er momenteel van alles misgaat bij de Londenaren. Een incident met Hakim Ziyech bij een vrije trap zou daarvoor symbool staan.

Ziyech en miljoenenaankopen krijgen ervan langs na wanprestatie Chelsea
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Ziyech kwam in Kroatië na rust binnen de lijnen bij Chelsea, maar kon ook niet voor de gewenste ommekeer zorgen. In de extra tijd kregen The Blues nog een laatste mogelijkheid op de gelijkmaker uit een vrije trap. Reece James wilde de bal nemen nadat Ziyech bij zijn vorige poging in de muur had geschoten, maar de ex-Ajacied claimde de bal opnieuw. Tot frustratie van James, die de vrije trap desondanks door de Marokkaanse linkspoot liet nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ziyech schoot vervolgens opnieuw in de muur, waarna het incident werd besproken op BT Sport. Analyticus Martin Keown sprak van een gebrek aan leiderschap, voormalig Chelsea-middenvelder Andy Townsend vindt dat het moment symbool staat voor de misère bij Chelsea. 'De balans is zoek, de combinaties lopen niet lekker, het werkt niet op dit moment. Het lijkt wel alsof Tuchel ruzie heeft met zijn selectie, hij lijkt ook niet te weten wat de beste manier is', zo luidde zijn conclusie, die klaarblijkelijk werd gedeeld door de clubleiding. Tuchel werd woensdagochtend ontslagen.

De fans van Chelsea zijn er in ieder geval klaar mee. Op Twitter werd het optreden van Ziyech een van de slechtste ooit van een Chelsea-speler genoemd, op korte afstand gevolgd door zijn ploeggenoten. Ook Football.London zag dat de 29-jarige spelmaker absoluut geen foutloos optreden afleverde en beoordeelt hem een 3. 'Zijn voorzetten waren slecht en hij verspilde enkele kansen met zijn schoten', schrijft de website, die Chelsea op de voet volgt.

Fofana & Koulibaly
De beoordelingen van de andere Chelsea-spelers zijn overigens niet veel beter. Het merendeel van hen krijgt een 4, zo ook aanwinsten Wesley Fofana en Kalidou Koulibaly. De twee verdedigers kregen er vanwege hun rol bij de treffer van Dinamo Zagreb van langs van Peter Crouch, die analist was bij BT Sport. 'Ik zou boos zijn als ik de manager was. Chelsea had de wedstrijd in handen. Koulibaly moet het hier beter doen en Fofana staat verkeerd opgesteld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Roy Keane was kritish op de Franse miljoenenaankoop, die op Deadline Day overkwam van Leicester City. 'Ongelooflijk! Ik dacht dat Fofana hem met zijn snelheid wel had kunnen achterhalen Ik denk dat Tuchel zich hier echt afvraagt hoe het in godsnaam mogelijk is dat hij nog scoort', zei de Ierse oud-speler van Manchester United over de goal van Miroslav Orsic, die de bal op eigen helft ontving en vervolgens vijftig meter overbrugde voordat hij de score opende.

Crouch vroeg zich af of Fofana wel wedstrijdfit is, nadat hij de laatste wedstrijden van Leicester miste wegens zijn op handen zijnde transfer naar. De oud-spits wees ook naar Pierre-Emerick Aubameyang, die al vroeg de score had kunnen openen in Zagreb. 'Soms speel je wedstrijden waarin de eerste tien minuten zo makkelijk gaan, dat je te vrijblijvend gaat spelen. Aubameyang moet daar effectiever zijn.' Ook de van Barça overgekomen spits kreeg een 4 van Football.London.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.