Chelsea ontslaat Thomas Tuchel

Reacties

Chelsea heeft Thomas Tuchel (49) ontslagen. De Duitse manager moet het veld ruimen na de 1-0 nederlaag in de Champions League tegen Dinamo Zagreb.

Chelsea ontslaat Thomas Tuchel
© Pro Shots

De valse CL-start in Kroatië betekende al de derde nederlaag van het seizoen. Eerder verloor Chelsea in de Premier League al van Leeds United (3-0) en Southampton (2-1). Ter vergelijking: vorig seizoen verloren The Blues pas in december voor de tweede keer in competitieverband.

De nieuwe eigenaar Todd Boehly heeft nu zijn conclusies getrokken. In het statement op de website van Chelsea valt te lezen dat de nieuwe eigenaren het honderd dagen na de overname 'het juiste moment vinden voor deze transitie' om een stap vooruit te zetten met de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel was sinds januari 2021 in dienst. De voormalig coach van 1. FSV Mainz 05, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain was op dat moment de opvolger van clubicoon Frank Lampard en won in zijn eerste seizoen meteen de Champions League met Chelsea.

Het seizoen daarop voegde Tuchel met de Europese Super Cup en het WK voor clubs nog twee hoofdprijzen toe aan zijn palmares, maar meer successen bleven uit met Chelsea. In de Premier League bleken Manchester City en Liverpool afgelopen seizoen een maat te groot.

Deze zomer kwam er met Boehly een nieuwe eigenaar, nadat Roman Abramovich na negentien jaar afscheid nam. Met de Amerikaan aan het roer was Chelsea big spender op de transfermarkt, maar het leverde niet meteen goede resultaten op. Het kost Tuchel de kop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.