Chelsea start Champions League met enorme deceptie

Reacties

Chelsea heeft zich bij zijn openingsduel in de Champions League verslikt in Dinamo Zagreb. Mislav Orsic werd met een fraaie treffer de beul van de Londenaren.

Chelsea start Champions League met enorme deceptie
© Pro Shots
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea-manager Thomas Tuchel liet Pierre-Emerick Aubameyang debuteren in Zagreb. Onder de lat was er weer eens plaats voor Kepa Arrizabalaga, die de niet fitte Edouard Mendy verving. The Blues, die wisselend presteren in de Premier League, begonnen actief aan het duel in Kroatië. Met name Aubameyang was gevaarlijk in de openingsfase, maar de Gabonees was wel érg onzelfzuchtig bij een aantal aanvallen waar hij zelf toch ook had kunnen afwerken.

Dinamo bleef overeind en kwam er in de dertiende minuut razendsnel uit. Bruno Petkovic kopte de bal door op Mislav Orsic die op volle snelheid was en Fofana eruit liep. De Fransman, die in zijn eentje meer geld kostte dan Dinamo het afgelopen decennium uitgaf aan transfers, zag er daarbij niet goed uit. Vervolgens verschalkte de Kroaat ook doelman Kepa Arrizabalaga met een zeer subtiel wippertje met buitenkant voet: 1-0.

Chelsea moest zo in de achtervolging, maar had moeite om tot grote kansen te komen, ook toen Hakim Ziyech halverwege in de ploeg was gekomen voor César Azpilicueta. Aubameyang scoorde wel, maar zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de andere kant liet Stefan Ristovski de Engelsen schrikken met een schot, dat via een hand van Kepa uiteenspatte tegen de lat.

In de slotfase had Chelsea extreem veel balbezit, maar verder dan een schot van Reece James tegen de paal kwam de ploeg van Tuchel niet. Onder toeziend oog van eigenaar Todd Boehly liep de start van het nieuwe Champions League-seizoen zo uit op een behoorlijke deceptie voor de winnaar van 2021.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.