Zinderende ontknoping in Spanje: echt alles gaat mis voor Getafe

Reacties

Villarreal, Real Sociedad en Granada mogen zich opmaken voor Europa League-voetbal. Die ploegen pakten op de slotdag van La Liga de laatste tickets. Het Valencia van doelman Jasper Cillessen grijpt naast een Europees ticket, terwijl Getafe een bizarre avond beleefde.

Zinderende ontknoping in Spanje: echt alles gaat mis voor Getafe
© Pro Shots

Bij aanvang van de laatste speelronde stond de topvier, en daarmee de clubs die in aanmerking kwamen voor de Champions League-tickets, al vast. Real Madrid was kampioen en Barcelona zou als tweede eindigen. Sevilla en Atlético Madrid zouden in de laatste wedstrijd uit gaan maken wie er met de derde stek aan de haal gaat. Omdat het ticket van de Baskische bekerfinale tussen Real Sociedad en Athletic de Bilbao, die pas in een veel later stadium wordt afgewerkt, opschuift naar de stand waren er zondag nog drie Europa League-tickets te vergeven: twee voor de groepsfase en eentje voor de tweede voorronde.

Villarreal
Villarreal
4 - 0
Eibar
Eibar

Eerder op de zondag verzekerde Villarreal zich van de vijfde plek en dat eerste ticket voor de groepsfase. In het afscheidsduel van routiniers Santi Cazorla en Bruno Soriano werd Eibar hardhandig aan de kant gezet. Cazorla, die op weg is naar het Al-Sadd van trainer Xavi, nam een assist voor zijn rekening. Voor de 36-jarige Soriano was het binnenhalen van het Europa League-ticket het laatste hoofdstuk van zijn actieve loopbaan. De van enorm blessureleed teruggekeerde middenvelder zwaait zo in stijl af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onder de topvijf lagen Real Sociedad en Getafe bij aanvang van de duels op koers voor die laatste twee startbewijzen. Een zinderende ontknoping volgde.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Sociedad stevende met Alexander Isak en Martin Ødegaard in de gelederen immers lang af op een nederlaag bij Atlético Madrid. Door de ontwikkelingen op de andere velden zouden de Basken daarmee naast een Europees ticket grijpen. Een goal van Koke werd in de slotfase nog weggepoetst door een lage en indraaiende vrije trap van Adnan Januzaj. Zo werd Sociedad, dat dit seizoen dus de bekerfinale bereikte, dus toch nog zesde. En daar leek het lang niet op.

Levante
Levante
1 - 0
Getafe
Getafe

Getafe ging op onnavolgbare wijze onderuit bij Levante. Dat het in de reguliere speeltijd doelpuntloos bleef, was een wonder en voor een flink deel aan de VAR te danken. Mede dankzij de videoscheidsrechter werden liefst drie goals (!) van Getafe, eentje van Jaime Mata en twee van Getafe-spits Angel Rodríguez, afgekeurd. Namens de thuisploeg zag Roger ook een goal geannuleerd worden door de VAR.

Nog was het met het Getafe-leed niet gedaan, want Jaime Mata miste ook nog een strafschop. Een frommelgoal van Coke zorgde in de 99ste minuut toch nog voor een winnaar. Getafe droop af, niet begrijpend wat hen zojuist allemaal overkomen was. Het gezicht van trainer José Bordalas sprak wat dat betreft boekdelen. De nummer acht speelt normaal gesproken geen Europees voetbal volgend seizoen, al zit de ploeg nog in de huidige Europa League. Alleen de eindzege zou uitkomst bieden.

Granada
Granada
4 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Grote winnaar van de avond was Granada. Voor het eerst in het bestaan van de club werd Europees voetbal behaald. Dankzij een 4-0 zege op Athletic de Bilbao werd opgeklommen naar de zevende plek. Een heerlijke stift van Roberto Soldado en simpele goals van Antonio Puertas, Carlos Fernandez en Angel Montoro resulteerden in een flinke nederlaag voor die andere bekerfinalist, die als elfde eindige. Granada mag zodoende de voorronde in.

Sevilla
Sevilla
1 - 0
Valencia
Valencia

Door de resultaten op de andere velden greep ook Valencia, dat als nummer acht aan het eigen duel bij Sevilla was gestart, naast Europees voetbal. Jasper Cillessen moest vanaf de bank toezien hoe een schitterende goal van Sergio Reguilon het enige doelpunt van de wedstrijd bleek. Hij schoot de bal fraai in de bovenhoek. Luuk de Jong werd na 71 minuten vervangen bij de nummer vier van Spanje. Valencia eindigde als negende, Sevilla werd vierde. 

Overige uitslag:

Osasuna
Osasuna
2 - 2
Real Mallorca
Real Mallorca
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
9
Valencia
38
14
11
13
46-53
-7
53
10
Osasuna
38
13
13
12
46-54
-8
52
11
Athletic de Bilbao
38
13
12
13
41-38
+3
51
12
Levante
38
14
7
17
47-53
-6
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.