Ramos volgt Koeman op, Real Madrid duwt Leganés naar tweede niveau

Real Madrid heeft Leganés in rouw gedompeld, mede door een historische goal van Sergio Ramos. Het gelijkspel tussen Leganés en Real Madrid was voor de thuisploeg niet voldoende om in La Liga te blijven.

Leganés
Leganés
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid vierde deze week al de 34ste titel van Spanje en dus was het uitduel met Leganés vooral voor de statistieken. Voor Legánes was dat niet het geval. Die ploeg streed namelijk nog met Celta de Vigo om lijfsbehoud in La Liga. Leganés stond één puntje achter Celta de Vigo, dat een uitwedstrijd tegen het al reeds gedegradeerde Espanyol speelde.

Kampioen of niet: Real Madrid was op bezoek bij Léganes niet van plan de punten cadeau te doen. Het was Sergio Ramos die al binnen tien minuten de 0-1 binnenkopte uit een hoekschop. Dat was een bijzondere treffer voor de captain van Real Madrid. Het was namelijk alweer zijn elfde van het La Liga-seizoen en daarmee werd hij de eerste verdediger die in de 21ste eeuw vaker dan tien keer het net wist te raken in de Spaanse competitie. Hij was daarnaast ook de eerste verdediger met elf competitiegoals in La Liga sinds Ronald Koeman in het seizoen 1993/1994.

Maar Leganés legde zich niet zomaar neer bij degradatie. Nog voor rust trok de thuisploeg de stand gelijk via Bryan Gil en daarmee leidde hij een ongekend spannende tweede helft in. Want hoewel Marco Asensio er zeven minuten na rust 1-2 van maakte, bleef Leganés knokken voor elke seconde in La Liga.

En met resultaat. Roger Assalé schoot tien minuten voor tijd de 2-2 tegen de touwen nadat Éder Militão de bal nét niet weg kon werken. Omdat Espanyol en Celta de Vigo steeds maar op 0-0 bleven staan, had Leganés nog maar één goal nodig om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

De thuisploeg was in die jacht een paar keer héél dicht bij de 3-2. Invaller Javier Avilés kreeg twee opgelegde kansen, maar hij raakte tot twee keer toe de bal niet goed. Leganés dacht ook nog even een penalty te krijgen voor een handsbal van Luka Jovic, maar de arbitrage wilde daar niets van weten. Geen penalty en dus bleef het gewoon 2-2. Omdat Espanyol - Celta de Vigo 0-0 werd, is het Leganés dat sinds 2016 weer terugkeert naar het tweede niveau.