Zinchenko zet City vanuit ongewone positie op juiste FA Cup-spoor

Reacties

Manchester City is als bekerhouder goed begonnen aan het toernooi om de FA Cup. Port Vale kon niet stunten in het Etihad Stadium.

Zinchenko zet City vanuit ongewone positie op juiste FA Cup-spoor
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Port Vale
Port Vale

Port Vale mag dan de nummer tien zijn in League Two, Manchester City-manager Pep Guardiola nam het FA Cup-duel serieus genoeg getuige het opstellen van de nodige vaste krachten. Ook Oleksandr Zinchenko kwam aan de aftrap bij The Citizens, zij het in een voor hem ongebruikelijke positie als centrale verdediger. De voormalig PSV'er deed in de twintigste minuut ook aanvallend van zich spreken door met een van richting veranderd schot de score te openen. Het was zijn tweede treffer in de hoofdmacht van City.

Na ruim een half uur moest Man City opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Tom Pope. De spits van Port Vale had eerder nog laatdunkend gedaan over John Stones na diens optreden in met Engeland en bewees met zijn goal zijn gelijk.

De hoop van Port Vale op een stunt kreeg nog voor rust een knauw door toedoen van Sergio Agüero, die bij de tweede paal een voorzet van Phil Foden tot assist promoveerde; 2-1.

Na bijna een uur was het geloof van de bezoekers helemaal verdwenen. De inzet van John Stones verdween via het been van Taylor Harwood-Bellis (17) in het doel van de gasten, die na de beoordeling van de VAR het hoofd moesten buigen. Titelhouder Man City was daarmee verzekerd van een plaats in de volgende ronde en onderstreepte het kwaliteitsverschil nog met de 4-1 van Foden.

Overige uitslagen:


Za 4 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.