Chong ontsnapt met United aan uitschakeling bij Wolves

Wolverhampton Wanderers heeft een kans laten lopen Manchester United uit te schakelen in het FA Cup-toernooi. Sergio Romero en de paal stonden een zege van de reuzendoder in de weg.

Wolverhampton Wanderers
0 - 0
Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer, die eerder nog fel reageerde op de kritiek van Robin van Persie, had een basisplaats voor Tahith Chong. De twintigjarige aanvaller viel op door zijn werklust, maar kon geen potten breken op Molineux. Sowieso waren er weinig hoogtepunten in de eerste helft. Eigenlijk was alleen de thuisclub dicht bij een treffer, maar Romero redde uitstekend op een inzet van Matt Doherty.

De oud-doelman van AZ reageerde kort na rust ook uitstekend op een inzet van Pedro Neto, terwijl hij de hulp kreeg van de paal bij een kiezelhard schot van Raúl Jimenez uit een vrijwel onmogelijke hoek. Ook werd een treffer van Doherty terecht afgekeurd omdat de verdediger de bal via zijn eigen arm in het doel kopte. Namens United schot invaller Marcus Rashford via een Wolves-verdediger op de lat, terwijl Juan Mata een vrije trap net naast schoot.

Uiteindelijk werd Chong acht minuten voor tijd van het veld gehaald, kort nadat hij licht geblesseerd raakte na een harde charge van Maximilian Kilman. Aan de stand veranderde niets meer, want ondanks een licht overwicht van Wolverhampton Wanderers, dat vorig seizoen nog Liverpool uitschakelde en onlangs Manchester City met 3-2 versloeg, eindigde de wedstrijd in 0-0.

Beide clubs moeten daarom op herhaling. Een replay moet uitwijzen wie van de twee zich plaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Met name Manchester United zal niet blij zijn met die extra wedstrijd, want de ploeg van Solskjaer speelt in januari nog vijf wedstrijden. En daar komt de replay dan nog bij.